Hollanda, IŞİD'in Ezidi katliamını 'soykırım' kabul etti : vimarsana.com

Hollanda, IŞİD'in Ezidi katliamını 'soykırım' kabul etti


Yazı Boyutu:  
 Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA) milletvekili Anne Kuik’in, IŞİD çeteleri tarafından gerçekleştirilen katliamların soykırım olarak tanınmasını öngören karar tasarısı Hollanda parlamentosunda dün görüşülerek oylandı.
Tasarıda Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, ABD Temsilciler Meclisi, BM Suriye Komisyonu ve geçen günlerde de Belçika parlamentosunun IŞİD’in Êzidîlere, Hristiyanlara ve farklı etnik ve dini kesimlere yönelik vahşi uygulamalarını insanlığa karşı işlenen suçlar ve soykırım olarak tanımladığı belirtildi.
MA’da yer alan habere göre; tasarıda “Parlamento IŞİD’in Êzidîlere soykırım uyguladığını ve insanlığa karşı suç işlediğini ilan eder” ifadesine yer verildi. Bu tasarı ile birlikte 3 Haziran 2014’te başlayan soykırıma yönelik dört karar tasarısı daha oylama ile kabul edildi.

Related Keywords

Syria , Netherlands , Belgium , Dutch , Sigrid Kaag , Belgium Parliament , Un Syria Commission , Us Representatives Council , Europe Council Parliamentarians , Draft Europe Parliament , Christian Democrats Union , The Draft Europe Parliament , Accepted Tagged , D Lis In Dutch , Government Sengal S , Dutch In Parliament , Foreign Minister Sigrid Kaag , Was Crushing , சிரியா , நெதர்லாந்து , பெல்ஜியம் , டச்சு , பெல்ஜியம் பாராளுமன்றம் , ஐ.நா. சிரியா தரகு , கிறிஸ்துவர் ஜனநாயகவாதிகள் தொழிற்சங்கம் ,

© 2024 Vimarsana