Groep CDA-leden roept op tot vervroegd partijcongres na vertrek Omtzigt : vimarsana.com

Groep CDA-leden roept op tot vervroegd partijcongres na vertrek Omtzigt


Binnen het CDA klinkt de roep om vervroegd een partijcongres te organiseren, nu prominent CDA'er Pieter Omtzigt heeft besloten de partij te verlaten. De Stichting Sociale Christendemocratie wil "opheldering en verantwoording" van het CDA-bestuur over de uitgelekte memo van Omtzigt. Daarin beschrijft hij hoe hij is tegengewerkt door de partij en zich op momenten "onveilig" voelde binnen het CDA.
De stichting bestaat uit CDA'ers die de "ideeënarmoede" van de partij willen tegengaan en zich sterk willen maken voor het "sociale middenveld". Ze willen duidelijkheid over onder meer het functioneren van macht en tegenmacht binnen de partij, de omgangsvormen binnen het CDA en de aanstelling van Wopke Hoekstra als lijsttrekker nadat Hugo de Jonge zich had terugtrokken. Daarover zei Omtzigt dat hem het lijsttrekkerschap was beloofd, maar dat hij op "onheuse wijze" werd gepasseerd.

Related Keywords

Peter Omtzigt , Young , Able Foundation Social Christian Democracy , It Congress , Spokesperson Henriette , Omtzigt Saturday , Pieter Omtzigt , Da , Innenland , இளம் , அது காங்கிரஸ் , டா ,

© 2024 Vimarsana