Live Breaking News & Updates on City new sad congratulations

Stay informed with the latest breaking news from City new sad congratulations on our comprehensive webpage. Get up-to-the-minute updates on local events, politics, business, entertainment, and more. Our dedicated team of journalists delivers timely and reliable news, ensuring you're always in the know. Discover firsthand accounts, expert analysis, and exclusive interviews, all in one convenient destination. Don't miss a beat — visit our webpage for real-time breaking news in City new sad congratulations and stay connected to the pulse of your community

Освајачи олимпијске бронзе у баскету код градоначелника Вучевића


Освајачи олимпијске бронзе у баскету код градоначелника Вучевића
04.08.2021 • 16:01
16:05
Извор: Dnevnik.rs
Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући баскет репрезентацију Србије која је освојила бронзану медаљу на Олимпијади у Јапану.
Фото: Град Нови Сад
Тим Србије је у мечу за треће место победио Белгију чиме је постао прва баскет екипа у историји Србије са олимпијским одличјем, након што је кошаркашка дисциплина 3 на 3 од Игара у Токију уврштена у олимпијске спортове. Прву олимпијску медаљу у баскету за Србију освојили су Душан Домовић Булут, Дејан Мајсторовић, Михаило Васић и Александар Ратков.
Фото: Град Нови Сад
- Честитам нашим врсним спортистима, одличним баскеташима, не само на успеху на Олимпијским играма, него и на свему ономе што остварују годинама уназад. Поносни смо на то што је Србија високо позиционирана на мапи баскета, а Нови Сад је најсветлија тачка на читавој планети међу градовима, захваљујући овим момцима. Ово је не само велики лични успех играча и тренера, него и успех за Србију и част за наш град. Позиционирати се међу прве три екипе на свету и то на престижном такмичењу као што је Олимпијада,  јесте нешто о чему многи могу само да маштају, а ова екипа је успела да сан претвори у стварност и попне се на победничко постоље. Очекујемо још много њихових победа на неким новим првенствима и изазовима који их чекају, а ми не можемо довољно да им се одужимо за све оно што су учинили за нас – рекао је градоначелник Вучевић. Истакао је да је Нови Сад поносан и на своју атлетичарку Ивану Шпановић која је заузела четврто место на Олимпијским играма, што је велики успех.
Играч Михајло Васић се обратио у име тима и захвалио Граду Новом Саду и грађанима који су пружали велику подршку целој екипи током Олимпијаде.
- Подршка навијача нам је много значила и била својеврсни „ветар у леђа“. Дали смо све од себе и освојили бронзану медаљу. Уписали смо се у историју овог спорта који је дебитовао на Олимпијским играма, јер смо управо ми били освајачи једне од три сјајна одличја - рекао је Васић.
 

Serbia , Tokyo , Japan , Belgium , Team-serbia , Olympics , Conquerors-olympic , Serbia-sa-olympic , Olympic-sports , First-olympic , City-new-sad-congratulations