Live Breaking News & Updates on Lorenzoi leo

Stay informed with the latest breaking news from Lorenzoi leo on our comprehensive webpage. Get up-to-the-minute updates on local events, politics, business, entertainment, and more. Our dedicated team of journalists delivers timely and reliable news, ensuring you're always in the know. Discover firsthand accounts, expert analysis, and exclusive interviews, all in one convenient destination. Don't miss a beat — visit our webpage for real-time breaking news in Lorenzoi leo and stay connected to the pulse of your community

Италия победи Швейцария с 3:0 в мач от група А на Евро 2020


Италия победи Швейцария с 3:0 в мач от група А на Евро 2020
Националният отбор на Италия продължава да печели симпатиите на обикновения футболен запалянко. Селекцията на Роберто Манчини изигра нов вдъхновяващ мач на Евро 2020 и надви Швейцария с 3:0. Триумфът на "Олимпико" гарантира участието на "Скуадра адзура" в директните елиминации, но също така открои и сериозната им заявка за цялостното спечелване на надпреварата.
Изненадващият герой в тази гореща римска вечер се казваше Мануел Локатели. Футболистът на Сасуоло отбеляза двете от попадения в мрежата на "кръстоносците", разписвайки се по веднъж във всяко полувреме. В края дежурно в мрежата на опонента реализира и Чиро Имобиле.
Победата на Италия можеше да бъде и по-изразителна, но пропуски направиха Имобиле, Берарди и Лоренцо Инсине.
Източник: GettyImages
Въпреки емоционалното изпълнение на националния си химн, италианците не демонстрираха агресия, отстъпиха първите минути на своя съперник. Швейцарците съумяха да "убият" наченките на домакински натиск и уж положиха основните за едно добро представяне в тази гореща вечер на "Олимпико".
"Скуадрата" загатна, че зрелищният им футбол от първия мач с Турция, ще се повтори и срещу "кръстоносците". В 5-ата минута Лоренцо Инсине много технично хвърли пас зад гърба на отбраната за Берарди, но Зомер и колегите му в отбрана съумяха да се справят с опасността.
Източник: GettyImages
Постепенно домакините наложиха своята воля и с настъпването на десетата минута Швейцария вече се отбраняваше дълбоко в собствената си половина. Лео Спинацола направи първия си опасен пробив за мача и завърши своя рейд с центриране към Имобиле. Звездата на Лацио отигра с глава, но над горната греда на гостите.
Емоционалните италианци никак не се зарадваха на случилото се в 18-ата минута. Тогава Джорджо Киелини се справи с центрирана топка от корнер, създаде си необходимото пространство и отблизо разстреля Ян Зомер. След края на радостта обаче, всички в селекцията на домакините видяха как руският рефер Карасьов получава информация от помощниците си, че ветеранът е играл с ръка преди да отправи головия си шут. Така резултатът остана непроменен - 0:0.
Източник: GettyImages
И за да бъде каръкът за Киелини пълен, лидерът на италианската отбрана получи травма и в 25-ата минута се наложи да бъде заменен принудително. На негово място се появи Франческо Ачерби.
Съдбата не се усмихна втори път на "кръстоносците" и в 26-ата минута Гранит Джака и компания вече инкасираха редовно попадение. Всичко започна неочаквано от опорния халф на домакините Мануел Локатели. Звездата на Сасуоло изостри атаката с пас за Берарди. Колегата му в редицата на "неровердите" прояви търпение и го дочака да навлезе в наказателното поле, за да го захрани с перфектно подаване, което юношата на Милан превърна в красив гол.
Източник: GettyImages
"Олимпико" без време можеше да види и второ попадение за своите любимци. Инсине и Имобиле създадоха достатъчно хаос на малък периметър, а плеймейкърът дори пробва да завърши с техничен прехвърлящ шут към далечната греда. Кевин Мбабу обаче бе на точното място и изчисти от голлинията.
Добрите комбинации на десния фланг между Лоренцо Инсине и Лео Спинацола дадоха почти голов ефект в 36-ата минута. Фланговият бранител на Рома обаче пробва да завърши в стил "Алекс Дел Пиеро" и боцът му в далечния ъгъл на Зомер не сработи.
Източник: GettyImages
На полувремето Владимир Петкович предприе смени в швейцарската атака, като на терена се появи Марио Гавранович. Срещата приключи за Харис Сеферович.
Изненадващият герой Мануел Локатели продължи да носи безмерна радост за "Скуадра адзура". В 52-ата минута полузащитникът отново се оказа в епицентъра на събитията. Тогава той получи кълбото на границата на наказателното поле и с изключително премерен изстрел удвои италианската преднина.
Източник: GettyImages
Едва в 64-ата минута Джанлуиджи Донарума се наложи да проявява рефлекс в срещата. Напускащият Милан вратар демонстрира, че все пак внимава в развоя на събитията и сътвори двойно спасяване след удари на Цубер и негов съотборник.

Italy , Sassuolo , Emilia-romagna , Milan , Lombardia , Russia , Roma , Lazio , Switzerland , Turkey , Russian , Italians