Live Breaking News & Updates on Portogalia

Stay informed with the latest breaking news from Portogalia on our comprehensive webpage. Get up-to-the-minute updates on local events, politics, business, entertainment, and more. Our dedicated team of journalists delivers timely and reliable news, ensuring you're always in the know. Discover firsthand accounts, expert analysis, and exclusive interviews, all in one convenient destination. Don't miss a beat — visit our webpage for real-time breaking news in Portogalia and stay connected to the pulse of your community

Οργή στην Ουγγαρία κατά Σχοινά: Γιατί μετά τις Γαλλικές εκλογές το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης;

Επίθεση κατά του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, εξαπέλυσε η Ουγγαρέζα υπουργός Δικαιοσύνης Γιούντιτ Βάργκα, για τη δήλωσή του στο EURACTIV, ότι το πολυαναμενόμενο ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης θα πρέπει να εγκριθεί μετά τις γαλλικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν του χρόνου.

Luxembourg , Germany , Portugal , Budapest , Hungary , Brussels , Bruxelles-capitale , Belgium , France , French , Hungarian , German

Άνοδος δύο θέσεων για Ελλάδα στην κατάταξη της FIFA

Η Εθνική ομάδα της Ελλάδας σημείωσε άνοδο δύο θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA, χάρις στη νίκη επί της Σουηδίας (2-1) και την ισοπαλία στο Κόσοβο (1-1) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Norway , Malta , United-kingdom , Iran , Brazil , Portugal , Liberia , Canada , Russia , Kosovo , Denmark , Belgium

FIFA: Άνοδος τριών θέσεων η Ελλάδα

Μετα την ενημέρωση που έκανε σήμερα η FIFA για την παγκόσμια κατάταξη των χωρών-μελών της, το Βέλγιο παραμένει στην κορυφή του πίνακα, ενω η Ελλάδα παρουσίασε άνοδο τριών θεσεων.

Mexico , United-states , Argentina , Belgium , Brazil , Italy , Sweden , Portugal , Kosovo , Cyprus , France , Spain

Euro 2020: Ντέρμπι, Βέλγιο-Πορτογαλία, με... φόντο τους προημιτελικούς


Euro 2020: Ντέρμπι, Βέλγιο-Πορτογαλία, με... φόντο τους προημιτελικούς
Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 10:46
UPD:11:16
Το μεγάλο ντέρμπι, Βέλγιο-Πορτογαλία (22:00), ξεχωρίζει από το σημερινό (27/06) «δεύτερο πιάτο» των νοκ άουτ αγώνων του Euro 2020, ενώ θα προηγηθεί στην Βουδαπέστη το ματς ανάμεσα στην Ολλανδία και στην Τσεχία (19;00)
Ο τρίτος αγώνας της φάσης των «16» της διοργάνωσης έχει ένα μεγάλο φαβορί, την Ολλανδία. Η ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ θα επιδιώξει απόψε στην «Πούσκας Αρένα» να αποδείξει ότι το 3Χ3 που έκανε στους ομίλους δεν ήταν τυχαίο και δικαιολογημένα συγκαταλέγεται μέσα στο τιμ των ομάδων που θεωρούνται επικρατέστερες για να φτάσουν έως τον τελικό.
Οι Τσέχοι πέρασαν ως τρίτοι από τον 4ο όμιλο, πίσω από τις Αγγλία και Κροατία, γνωρίζοντας.. οριακή ήττα από τα «Τρία Λιοντάρια», ήρθαν ισόπαλοι με την «Χρβάτσκα» και νίκησαν την Σκωτία. Πρόκειται για μία σκληροτράχηλη ομάδα, ικανή για όλα.
Το βράδυ της Κυριακής στη Σεβίλλη είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το μεγάλο ντέρμπι, ανάμεσα στην κορυφαία ομάδα του κόσμου με βάση την κατάταξη της FIFA (Βέλγιο) και στην κάτοχο του τροπαίου, Πορτογαλία.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα στο 5ο γκρουπ, κερδίζοντας κατά σειρά τις Ρωσία, Δανία και Φινλανδία. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ διαθέτει παίκτες παγκόσμιας κλάσης (Λουκάκου, Ντε Μπρόιν) και μπορεί να φτάσει έως το τέλος και να κατακτήσει το τρόπαιο.
Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος πέρασε ως 3η από τον όμιλο-φωτιά πίσω από τις Γαλλία και Γερμανία. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 5 γκολ έως τώρα οδηγεί τους Ίβηρες, που δεν έχουν παίξει ακόμη καλό ποδόσφαιρο, μιας και παίκτες-κλειδιά της ομάδας, όπως ο Μπρούνο Φερνάντες, ο Μπερνάρντο Σίλβα και ο Γουίλιαμ Καρβάλιο δεν έχουν βρει ακόμη τα... πατήματά τους.
 

Germany , Budapest , Hungary , Denmark , United-kingdom , Netherlands , Croatia , Belgium , Portugal , Czech-republic , Finland , Russia

Η διασπορά της παραλλαγής Δέλτα μέσα από τρία διαγράμματα


Η διασπορά της παραλλαγής Δέλτα μέσα από τρία διαγράμματα
Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 13:46
UPD:13:49
Η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία,εξαπλώνεται γρήγορα σε όλη την Ευρώπη με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την διασποράς του στελέχους εν μέσω τουριστικής σεζόν.
Το νέο στέλεχος είναι το ταχύτερο στέλεχος στη διασπορά του ιού έως τώρα. Η παρουσία του έχει εξακριβωθεί σε 92 χώρες του κόσμου και είναι πιθανόν να είναι το επικρατές στέλεχος του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ενώ οι καθημερινές νέες περιπτώσεις γενικά συνεχίζουν να πέφτουν σε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο, το ποσοστό που αφορά την παραλλαγή Δέλτα , το οποίο το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) λέει ότι είναι 40 έως 60% πιο μεταδοτικό από την παραλλαγή Άλφα, αυξάνεται. Ορισμένες χώρες μάλιστα βλέπουν και πάλι τα κρούσματα να βαίνουν αυξητικά.
Η χώρα η οποία πλήττεται περισσότερο από την παραλλαγή Δέλτα είναι η Βρετανία, όπου η παραλλαγή έχει κυριαρχήσει μέσα σε μερικές εβδομάδες, αντικαθιστώντας το προηγούμενο κυρίαρχο στέλεχος Άλφα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Κεντ στη Νοτιοανατολική Αγγλία. Η παραλλαγή Δέλτα κυριαρχεί επίσης στην Πορτογαλία και τη Ρωσία. Παράλληλα στο Ισραήλ τα κρούσματα έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από την 5η Μαΐου με την χώρα να επαναφέρει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους κλειστούς δημόσιους χώρους.
Να σημειωθεί ότι στο Ισραήλ, μια χώρα που κινείται πολύ μπροστά στους εμβολιασμούς όπως άλλωστε και η Βρετανία, περίπου οι μισοί ενήλικες που προσβλήθηκαν με το νέο στέλεχος ήταν πλήρως εμβολιασμένοι με το εμβόλιο της εταιρείας Pfizer.
Οι κίνδυνοι, σύμφωνα με τους ειδικούς, που απορρέουν από τη νέα παραλλαγή είναι οι εξής:
Αφορά τους ανεμβολίαστους και χρειάζεται εντατικοποίηση των εμβολιασμών στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. «Θέλουμε πάνω από 80% εμβολιασμένους και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα δούμε μεγάλη διαφορά», εκτιμάει ο ερευνητής – επικεφαλής του τμήματος εμβολίων του Εθνικού Ιδρύματος των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης. Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, από την πλευρά του εξηγεί ότι και οι εμβολιασμένοι είναι πιθανό να νοσήσουν, ωστόσο,είναι καλά προστατευμένοι έναντι σοβαρής νόσου και θνητότητας. «Νοσούν αλλά δεν σέρνονται στα νοσοκομεία», λέει χαρακτηριστικά.
Είναι δυνητικά πιο θανατηφόρο στέλεχος, γιατί εξαιτίας της πολύ μολυσματικής του φύσης, θα προσβάλλει τελικά τους πιο ευπαθείς που θα νοσήσουν σοβαρότερα, θα νοσηλευτούν και πιθανά θα καταλήξουν από τη λοίμωξη COVID-19, ειδικά σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.
Το στέλεχος αυτό πιθανά οδηγεί και σε σοβαρότερα συμπτώματα, αλλά και διαφορετικά από τα συνηθισμένα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19, όπως τα γνωρίζαμε έως τώρα.  
Μεταξύ 7 και 21 Ιουνίου, η παραλλαγή Δέλτα αντιπροσώπευε το 95% όλων των θετικών τεστ  στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με στοιχεία της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.
Από τα 514 άτομα που εισήχθησαν σε νοσοκομείο στην Αγγλία την εβδομάδα έως τις 21 Ιουνίου, τα 304 ήταν μη εμβολιασμένοι. Οι ημερήσιοι θάνατοι παρέμειναν χαμηλοί - λιγότεροι από 20 την ημέρα - από τα μέσα Απριλίου, αλλά σταδιακά αυξάνονται.
Σύμφωνα με το ECDC, η παραλλαγή Δέλτα θα αποτελεί το 90% των νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη μέχρι το τέλος Αυγούστου. Για την ώρα το μεγαλύτερο ποσοστό των κρουσμάτων σε ολόκληρη την ΕΕ κυριαρχείται από την παραλλαγή Άλφα. Ωστόσο, όπως δείχνει η γονιδιωματική ανάλυση από το Γερμανικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το ποσοστό των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα διπλασιάστηκε μέσα σε μια εβδομάδα σε 15% των νέων κρουσμάτων, από 8% την προηγούμενη εβδομάδα.
Δύο προβλήματα
Στο μεταξύ, ειδικοί αναφέρουν πως τα δεδομένα για την γονιδιωματική αλληλουχία είναι λίγα σε αρκετές χώρες στην Ευρώπη, πράγμα που καθιστά τις εκτιμήσεις για την εξάπλωση των παραλλαγών αναξιόπιστες.
Η Ισπανία, για παράδειγμα, την εβδομάδα έως τις 24 Ιουνίου, πραγματοποίησε γονιδιωματική ανάλυση δειγμάτων του ιού σε λιγότερο από το 1% των θετικών περιπτώσεων. Η χώρα έχει από τις πιο χαλαρές απαιτήσεις εισόδου για ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ανακοινώθηκαν  16,703 νέα κρούσματα στις 24 Ιουνίου και περισσότερες από 85.000 την προηγούμενη εβδομάδα.
Μια άλλη παράμετρος που συνεισφέρει στην μη αντιπροσωπευτική εικόνα της κατάστασης αφορά στο χρονικό διάστημα μέχρι να αποκτηθεί πρόσβαση στα δεδομένα της ανάλυσης. Η αλληλουχία των θετικών δειγμάτων COVID-19 μπορεί να διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα και η αναφορά αυτών των αποτελεσμάτων σε οργανισμούς όπως το ECDC μπορεί να διαρκέσει άλλη μια εβδομάδα. Έτσι, ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων που αφορούν τη μετάλλαξη Δέλτα σήμερα είναι πιθανό να είναι υψηλότερος από τα τρέχοντα δεδομένα.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Politico

Portugal , United-states , India , United-kingdom , Russia , Israel , George-pavlakis , Pulmonology-of-university-crete-nicholas-tzanakis , National-institution , Worldwide-agency-health , European-center-prevention , German-institute-robert

Γερμανία: Καραντίνα για τους ταξιδιώτες από την Πορτογαλία


Γερμανία: Καραντίνα για τους ταξιδιώτες από την Πορτογαλία
Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 14:17
Σε 14 ημέρες καραντίνα θα υποχρεούνται να παραμένουν οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Πορτογαλία στη Γερμανία.
Η χώρα προχώρησε σε αυτή την απόφαση επειδή η Πορτογαλία δεν έλαβε υπόψη τις εκκλήσεις της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ για έλεγχο της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.
Το μέτρο, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ την Τρίτη, έρχεται αφότου η Μέρκελ δήλωσε ότι η απόφαση της Πορτογαλίας να μην καταστήσει αυστηρότερους τους κανόνες για τους Βρετανούς τουρίστες υπονόμευσε την άμυνα της ηπείρου ενάντια στην παραλλαγή.
Οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου στη Μάλτα αναγκάζονται σε καραντίνα δύο εβδομάδων.
«Αυτό για το οποίο λυπάμαι είναι ότι δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να επιτύχουμε μια ομοιόμορφη διαχείριση μεταξύ των κρατών μελών όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς», δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο την Τετάρτη.
«Έχουμε μια κατάσταση στην Πορτογαλία που θα μπορούσε ενδεχομένως να είχε αποφευχθεί», τόνισε.
naftemporiki.gr

Germany , Malta , Portugal , United-kingdom , Angela-merkel , Merkela-press-conference , Press-conference , Portogalias , Portogalia , Bloomberg , Germania , Bretanous

Covid-μετάλλαξη Δέλτα: Τι λένε Έλληνες ειδικοί για την εξάπλωσή της

Στο επίκεντρο της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας βρίσκεται η μετάλλαξη Δέλτα, εξαιτίας της υψηλής μεταδοτικότητάς της, ιδίως σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Σύμφωνα με τα υπολογιστικά μοντέλα, η εν λόγω μετάλλαξη θα γίνει κυρίαρχη στην Ευρώπη μέσα στον Αύγουστο.

Portugal , United-kingdom , Israel , Switzerland , Greece , Greek , Center-it-committee , Preventive-medicine , Analytical-chemistry , Last-year , Ekpatheodorapsaltopoulou