Meer volwassenen halen laatste prik: twintig miljoenste vaccin toegediend : vimarsana.com

Meer volwassenen halen laatste prik: twintig miljoenste vaccin toegediend


Een door demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) gesteld doel nadert met rasse schreden. Medio augustus zouden na ruim 23 miljoen prikken alle volwassenen - die dat willen - hun coronaprikken kunnen hebben gehad. Zondag, exact drie weken voor die deadline, is zeer waarschijnlijk de twintig miljoenste prik in een bovenarm gezet.
Volgens het coronadashboard van de overheid zijn na zondag vermoedelijk 20.082.219 vaccindoses toegediend. Zo'n 14.750.000 prikken werden gezet met het Pfizer-vaccin, terwijl ook met AstraZeneca (2,8 miljoen), Moderna (1,7 miljoen) en Janssen (750.000) Nederlanders tegen COVID-19 beschermd worden.
Het passeren van de mijlpaal is nog niet officieel bevestigd door het ministerie van Volksgezondheid of het RIVM, maar het heeft er alle schijn van dat aan de verwachting is voldaan. Op het coronadashboard wordt aangegeven dat 'slechts' 19,6 miljoen prikken zijn gezet, maar die data zijn donderdagmiddag toegevoegd en richten zich voornamelijk op de cijfers tot en met woensdag. Dat terwijl voor de hele week ruim één miljoen prikken werden verwacht.

Related Keywords

Iceland , Hungary , Netherlands , Denmark , Dutch , , Public Health , Public Health Or It , Young , Mid August , Into European , ஐஸ்லாந்து , பசி , நெதர்லாந்து , டென்மார்க் , டச்சு , பொது ஆரோக்கியம் , இளம் , நடுவில் ஆகஸ்ட் ,

© 2024 Vimarsana