Live Breaking News & Updates on Commission military academy

Stay updated with breaking news from Commission military academy. Get real-time updates on events, politics, business, and more. Visit us for reliable news and exclusive interviews.

Београд: Момчило Перишић тражио пред Апелационим судом укидање пресуде којом је осуђен на три године затвора због одавања војне тајне, као и понављање суђења


среда, 07. јул 2021.
Бивши потпредседник Владе Србије Момчило Перишић изјавио је данас пред Апелационим судом да не жели да буде ослобођен пресуде којом је осуђен на три године затвора због одавања војне тајне, већ да жели да се та пресуда укине и суђење понови, како би се разјаснило шта се догодило.
У фебруару је Перишић проглашен кривим јер је у марту 2002. записнике са састанака Колегијума начелника Генералштаба предао америчком дипломати Џону Нејбору, у рестору „Шарић“ на Ибарској магистрали, када су обојица ухапшени.
Перишић је данас, износећи жалбу на пресуду, рекао да је у акцији у „Шарићу“ учествовало 15 припадника војске, али да нико од њих није видео да је, обучен у тренерку, Нејбору предао документ на 36 страница, нити је то забележила камера.
Сметао сам реликтима служби безбедности из режима Слободана Милошевића, изјавио је Перишић, уз тврдњу да је његово хапшење везано за сукоб државне и војне службе безбедности и тадашњег шефа државе Војислава Коштунице и председника Владе Србије Зорана Ђинђића.
Био сам једна од главних препрека за подривање и елиминацију Ђинђића, рекао је Перишић.
Уз оцену да је суд погрешио када је исказ сведока оптужбе Драгана Телесковића окарактерисао као искрен, јасан, уверљив и детаљан, Перишић је изјавио да војска крије снимак акције хапшења, пошто га није доставила суду, јер би се показало да никаква документа није предао Нејбору.
Пресуду је суд засновао на сумњивом исказу сведока тужилаштва Телесковића. Суд је погрешио када је тврдио да сам намеравао да документа предам страном држављанину, рекао је Перишић, наводећи да је лаж да није имао право на приступ поверљивим документима, пошто је био на функцијама потпредседника Владе, шефа тима за реформу служби безбедности.
Перишићев адвокат Новак Лукић је изјавио да је шпијунажу лако доказати када постоје докази, али да их у овом случају нема.
Лукић је рекао да једини документ у том поступку за који је утврђено да представља војну тајну не постоји на дискетама пронађеним у Перишићевом кабинету.
Уз оцену да је суд погрешно интепретирао доказе, Лукић је навео да је војска пружила обавештење да не може доставити записнике са седам седница Колегијума начелника Генералштаба, али да је, упркос томе, суд утврдио да су ти записници аутентични.
Вештачење је поверено комисији Војне академије, мада представник наводно оштећеног не може да ради вештачење, рекао је Лукић.
Други Перишићев бранилац Сеад Спаховић је изјавио да је његов клијент имао право на јавно првостепено суђење, без искључења јавности.
Тужилац тврди да је јавност заинетересована за овај случај, али је тражио затворено суђење, рекао је Спаховић.
Уз оцену да је суд поступао са предрасудом према окривљеном, која води ка осуди, Спаховић је изјавио да тужилаштво није тврдило да је Перишић намеравао да преда документа, али да се у пресуди говори о тој намери.
Суд је навео да је Перишић предао један документ, на основу чега закључује да је намеравао да преда и остале које је поседовао, рекао је Спаховић, уз тврдњу да је тиме суд преузео улогу тужилаштва.
Поред Перишића, у фебруару су на по годину и по затвора осуђени и Миодраг Секулић и Владан Влајковић, који су уложили жалбе на пресуде.
Жалбу је поднело и тужилаштво, јер сматра да су првостепене казне сувише благе.
(Фонет)
 

Serbia , Belgrade , Serbia-general- , Vladan-vlajkovi , Miodrag-sekuli , Commission-military-academy , Former-vice-president-government-serbia , Collegium-mayor-general-staff , Ibar-highway , Free-milosevic , State-vojislava-drupe

Русский — 10, математика — 20. С какими минимальными баллами можно поступать в 2021-м

Русский — 10, математика — 20. С какими минимальными баллами можно поступать в 2021-м
news.tut.by - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from news.tut.by Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Russia , Belarus , Russian , Vadim-zamirouski , Commission-military-academy , Institute-frontier-service , Russian-or-belarus , ரஷ்யா , பெலாரஸ் , ரஷ்ய ,

Названа предварительная причина пожара в новой казарме вольского военного института

Названа предварительная причина пожара в новой казарме вольского военного института
runews24.ru - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from runews24.ru Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Commission-military-academy , However-commission-military-academy ,

В Вольском военном институте тыла сгорела новая казарма

В Вольском военном институте тыла сгорела новая казарма
saratov.kp.ru - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from saratov.kp.ru Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Volsk , Saratovskaya-oblast , Russia , Territory-volsky-branch-military-academy , Commission-military-academy , Olga-simon-large , New-building , Military-academy , Saratov-region , ரஷ்யா , புதியது-கட்டிடம்