vimarsana.com

Latest Breaking News On - Oorlog in oekra 239 ne - Page 1 : vimarsana.com

Duitse bondskanselier Scholz: Poetin ziet oorlog niet als vergissing

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz, die dinsdag voor het eerst in maanden weer eens telefonisch met de Russische president Vladimir Poetin sprak, heeft woensdag aan verslaggevers verteld hoe dat gesprek verliep. “Helaas kan ik jullie niet zeggen dat hij zich realiseerde dat de oorlog een vergissing was”, zei Scholz daar onder meer over. Poetin gaf Oekraïne in het telefoongesprek de schuld van het aanhoudende geweld.

Evacuaties in geboorteplaats van Zelenski na Russische aanval op stuwdam

Inwoners van de Oekraïense stad Kryvy Rih zijn opgeroepen om te evacueren nadat een belangrijke stuwdam door een aanval beschadigd is geraakt. De Oekraïense autoriteiten waarschuwen voor snel stijgend water in de zuidelijk gelegen stad waar president Volodimir Zelenski geboren is.

Vlaming Tom (62) keert terug naar zijn belaagde stad Charkov: De bommen vielen nog voor het alarm afging (Binnenland)

De stad Charkov en de omliggende gebieden mogen dan wel vrij zijn van Russische soldaten, het is daar in het noordoosten van Oekraïne nog niet peis en vree. Antwerpenaar Tom Murrath – die er al twintig jaar woont, maar moest vluchten – verbleef de voorbije twee weken in zijn woonst in het centrum van de stad. “We hebben de waarschuwing op onze smartphone uitgeschakeld. De bommen vielen nog voor het alarm afging en het loeide zo vaak dat we niet meer konden slapen.”

© 2024 Vimarsana

vimarsana © 2020. All Rights Reserved.