Live Breaking News & Updates on Reader mark

Stay updated with breaking news from Reader mark. Get real-time updates on events, politics, business, and more. Visit us for reliable news and exclusive interviews.

Ask Axios: What are people from Columbus called?

Ask Axios: What are people from Columbus called?
axios.com - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from axios.com Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Ohio , United-states , Columbus , Joe-blundo , Reader-mark , Boot-lick ,

Nujno branje, da ne boste čisto po nepotrebnem plačevali


Bralcu 
Marku je ob nakupu nepremičnine, kot je to pogosto v navadi, z delom kupnine priskočil sorodnik. Oče mu je za nakup lastnega doma dal 60.000 evrov (oče ne bo solastnik nepremičnine), torej mu je denar podaril, ne gre za (brezobrestno) posojilo. Bralca sedaj zanima, ali mora to, da mu je oče dal 60 tisočakov, prijaviti na Furs (in še kam drugam) ter ali bo moral zaradi tega plačati kak davek.
Odgovor je preprost: da. Fursu je treba sporočiti, da ste prejeli premičnino ali pa posojilo. Kot pojasnjujejo, je davčni zavezanec za plačilo davka od podarjenega darila obdarjenec. Kot premoženje se štejejo nepremičnine, premičnine (kamor se šteje tudi denar in vrednostni papirji) ter tudi premoženjske in druge stvarne pravice.

Reader-mark , Every-bit , ஒவ்வொன்றும்-பிட் ,