Live Breaking News & Updates on Within croatian central

Stay updated with breaking news from Within croatian central. Get real-time updates on events, politics, business, and more. Visit us for reliable news and exclusive interviews.

Turisti na Hrvaškem nezadovoljni z menjalnimi tečaji, razlike v menjalnicah so lahko precejšnje


Turisti na Hrvaškem nezadovoljni z menjalnimi tečaji, razlike v menjalnicah so lahko precejšnje
Reuters
30.07.2021, 10.38
Lastniki menjalnic utemeljujejo, da nič ni nezakonitega ter da je samostojno oblikovanje cen podobno, kot je to pri ponujanju drugega blaga in storitev na trgu.
Številni turisti na Hrvaškem, med katerimi so tudi Slovenci, se počutijo prevarane, ko za 100 evrov dobijo nekaj več kot 600 kun, medtem ko po uradnem tečaju vrednost enega evra znaša približno 7,5 kune. V hrvaški centralni banki (HNB) pravijo, da menjalnice samostojno določajo tečaj v skladu s tržnimi pogoji.
Tečaj hrvaške kune je praviloma najstabilnejši v poletnih mesecih, ko je povpraševanje po hrvaškem denarju zaradi turizma tudi največje. Nekega slovenskega turista je zelo razjezilo, ko je v menjalnici v Novalji na otoku Pag za 100 evrov dobili 607 kun (nekaj manj kot 81 evrov). Pri svojem stališču, da so v menjalnicah tatovi, ki goljufajo turiste, je ostal tudi potem, ko mu je menjalnica vrnila denar, poroča danes Jutarnji list.

Croatia , Slovenia , Slovenian , Slovenians , Croatian , Croatian-central-the-bank , Exchange-rate-croatian-kuna , Within-croatian-central , Done-slovenian , Auroral-journal , குரோஷியா

Sto evrov na Hrvaškem vrednih le dobrih 600 kun

Sto evrov na Hrvaškem vrednih le dobrih 600 kun
delo.si - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from delo.si Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Croatia , Slovenia , Slovenian , Slovenians , Croatian , Croatian-central-the-bank , Exchange-rate-croatian-kuna , One-hundred , Within-croatian-central , Done-slovenian , Auroral-journal