Sosyal medyaya yeni düzenleme ne anlama geliyor? | Türkiye | DW : vimarsana.com

Sosyal medyaya yeni düzenleme ne anlama geliyor? | Türkiye | DW


Sosyal medyaya yeni düzenleme ne anlama geliyor?
AKP geçen yıl Ekim ayında yürürlüğe giren sosyal medya düzenlemesinin üzerinden bir yıl geçmeden yeni bir düzenleme hazırlığında. Düzenlemenin hangi sonuçlara yol açabileceğini Prof. Dr. Yaman Akdeniz ile konuştuk.
Geçen yıl sosyal medya ile ilgili yeni düzenlemeler hayata geçiren AKP, 'dezenformasyonla mücadele' adı altında yeniden bir yasa teklifi hazırlığında. 
Bu konudaki ilk açıklamayı geçen hafta Kuzey Kıbrıs ziyareti sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Erdoğan, sosyal medyada 'yalan terörü' olduğunu ifade ederek uluslararası alanda yapılan çalışmaları incelediklerini ve Ekim ayından itibaren Meclis'te bununla ilgili çalışma yürüteceklerini söyledi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da 'yabancı devletlerin veya kuruluşların fonlarıyla Türkiye'nin faaliyet gösteren medya kuruluşlarına yönelik bir düzenleme' hazırlığında olduklarını duyurdu. AKP'li yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda bu konuda Almanya modeli başta olmak üzere Avrupa Birliği'nin yürüttüğü çalışmaların incelendiği belirtiliyor. Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya, Almanya, Fransa gibi ülkelerde de benzer yasalar bulunduğunu öne sürerek "Sosyal medyada dezenformasyon yapanlara bir yıldan beş yıla kadar hapis ve sosyal medyayı bir süre kullanamama gibi cezalar getirilmeli" dedi.

Related Keywords

Germany , France , Turkey , Turkish , German , Tayyip Erdogan , Ali Ozkaya , Ed Spiegel , Liberty Association , Constitution Commission , Europe Union , Constitution Commission Vice , New Regulations , North Cyprus Turkey Republic , President Recep Tayyip Erdogan , Presidential Communication Head , Europe The Union , Constitution Commission Chairman Proxy , Patched Mediterranean Informatics , Patched Mediterranean Last , Very Well , Patched Mediterranean , First New , Act Var , Particular Range , Particular Kurdish , Last Year , Final Act , Sedate Peker , Hence The Parliament , Constitution Commission Vice Chairman , Turkey New , Communication Head , Polarization Var , West From Europe , Hence In Turkey , Chancellor Merkel , Hence Germany , ஜெர்மனி , பிரான்ஸ் , வான்கோழி , துருக்கிய , ஜெர்மன் , எட் ஸ்பீகல் , சுதந்திரம் சங்கம் , அரசியலமைப்பு தரகு , யூரோப் தொழிற்சங்கம் , புதியது ஒழுங்குமுறைகள் , மிகவும் நன்றாக , முதல் புதியது , கடந்த ஆண்டு , இறுதி நாடகம் , தொடர்பு தலை , அதிபர் மர்கல் ,

© 2024 Vimarsana