Live Breaking News & Updates on Club veria

Stay informed with the latest breaking news from Club veria on our comprehensive webpage. Get up-to-the-minute updates on local events, politics, business, entertainment, and more. Our dedicated team of journalists delivers timely and reliable news, ensuring you're always in the know. Discover firsthand accounts, expert analysis, and exclusive interviews, all in one convenient destination. Don't miss a beat — visit our webpage for real-time breaking news in Club veria and stay connected to the pulse of your community

Βέροια: «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω…» - Μια εκδήλωση τιμής, μνήμης και χρέους από τον "Έρασμο" (βίντεο)

 

Σπαράγματα μνήμης – Μνημόσυνο τιμής για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» παρουσίασε, το...

Imathia , Perifereia-kentrikis-makedonias , Greece , Veria , Club-asia-minor-imathia , Cultural-club , Club-veria , Folklore-group-melikis , Club-social-intervention , Asia-minor-destruction , Asia-minor

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας ευχαριστεί τον Γιώργο Κοτζαερίδη για τη δωρεά μέρος των έργων του

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας ευχαριστεί τον Γιώργο Κοτζαερίδη για τη δωρεά μέρος των έργων του
verianet.gr - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from verianet.gr Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Nicholas-evangelia , Hall-veria , Club-veria , H-black-club-veria , Black-club-veria , Anniversary-memory , Town-hall-veria , Secretary-nicholas , செயலாளர்-நிக்கோலஸ் ,

"Καλάθι αγάπης" για τους πυρόπληκτους από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

"Καλάθι αγάπης" για τους πυρόπληκτους από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας
verianet.gr - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from verianet.gr Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Veria , Perifereia-kentrikis-makedonias , Greece , Nicholas-evangelia , Elementary-school , Club-veria , Service-of-municipality , Black-club-veria , Social-service , Kappa-municipality-veria , Second-august , Preparation-august

Φεστιβάλ Δασών ΚΕΠΑ: Ξεκίνησε η διάθεση των καρτών ελεύθερης εισόδου

Φεστιβάλ Δασών ΚΕΠΑ: Ξεκίνησε η διάθεση των καρτών ελεύθερης εισόδου
verianet.gr - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from verianet.gr Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Veria , Perifereia-kentrikis-makedonias , Greece , Panagia-tsaldari , Constantine-mpikas , Club-veria , Festival-forests , Veria-imathia-date , Regional-section , Commercial-club-veria , Visually-andreadis , Venizelos-musician-house-dash

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Θερινές εκπτώσεις 5/7 έως 31/8


Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Θερινές εκπτώσεις 5/7 έως 31/8
02 Ιουλ 2021 07:15
 
Από τον Εμπορικό Σύλλογο  Βέροιας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του Νόμου 4177/2013, που καθόρισε τον χρόνο διενέργειας των Εκπτώσεων, οι τακτικές ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ του έτους 2021 και η πώληση εμπορευμάτων με μειωμένες τιμές στα εμπορικά καταστήματα  θα αρχίσουν  τη
Δευτέρα  5 Ιουλίου και θα διαρκέσουν  έως την Τρίτη 31 Αυγούστου. για ολόκληρη την Επικράτεια.
Είναι αυτονόητο ότι η τήρηση των κανόνων και η διαφύλαξη των θεσμών, ιδίως σε τέτοιες δύσκολες περιόδους, αποτελούν εργαλεία καταπολέμησης της κρίσης και τυχόν παραβίασή τους μπορεί να επιφέρει ακόμα πιο επώδυνες συνέπειες.
Ως προς την ειδικότερη διενέργεια των εκπτώσεων οι συνάδελφοι πρέπει να προσέξουν τα εξής:
Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.
Σύμφωνα  με το Νόμο, για τη διενέργεια των εκπτώσεων είναι υποχρεωτική :
 
Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται αυτά τα προϊόντα.
Η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό έκπτωσης ή όχι.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη.  Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται με απόλυτη ακρίβεια προς την αναγγελία: οικονομικά – ποσοτικά και ποιοτικά.
Σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις του Νόμου περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών που πραγματοποιούν και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφομένων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερομένων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται σε βάρος των υπευθύνων πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.    
Επειδή τα πρόστιμα και οι κυρώσεις που επιβάλλονται για παραβάσεις, κατά τη διάρκεια των τακτικών Θερινών Εκπτώσεων, είναι αυστηρές και βαρύτατες εφιστάται η μεγάλη προσοχή των συναδέλφων ώστε να αποφεύγουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις κλπ. που θα επισύρουν την επιβολή τους.
Τέλος υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 16 του Νόμου 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν
να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη της χρονικής περιόδου των θερινών εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 με προτεινόμενο ωράριο 11:00 έως 20:00.
        

Veria , Perifereia-kentrikis-makedonias , Greece , Club-veria , Commercial-club-veria , Second-july , Third-august , கிரீஸ் ,

Ομιλία με θέμα «Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου –Εξελίξεις μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ» διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων "Τα Ανθέμια"


Ομιλία με θέμα «Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου –Εξελίξεις μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ» διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων “Τα Ανθέμια”
28 Ιουν 2021 07:32
 
Ο Πολιτιστικός σύλλογος Λευκαδίων Νάουσας «Τα Ανθέμια» στις 19-6-2021 πραγματοποίησε στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ Λευκαδίων εκδήλωση – ομιλία με θέμα «Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου –Εξελίξεις μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ».
 
Παράλληλα υπήρχε και έκθεση φωτογραφίας στον ίδιο χώρο με αναφορά στη ζωή και στην γενοκτονία  των Ελλήνων του Πόντου.
 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το τραγούδι «Την πατρίδαμ’ εχασα», που ερμήνευσε η Βίκυ Παπαδοπούλου και συνόδευσε με τη λύρα ο  Αριστείδης Μιχαηλίδης.
 
Στη συνέχεια μετά το καλωσόρισμα του Προέδρου Αλιτζανίδη Ηλία, ο λόγος δόθηκε στον  Σάββα Καλεντερίδη, για να αναπτύξει το θέμα.
 
 
Στα δεινά που υπέστησαν οι Έλληνες του Πόντου και όλης της Μικράς Ασίας στα Οθωμανικά χρόνια, με εξισλαμισμούς, καταπίεση, φορολογία  και παιδομάζωμα των νέων για την δημιουργία σωμάτων γενιτσάρων. 
 
Στα σουλτανικά διατάγματα Χάτι Σερίφ 1839 και Χάτι Χουμαγιούν 1856 με τα οποία έγιναν μεταρρυθμίσεις με στόχο την αναδιοργάνωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας  σε επίπεδο διοίκησης, οικονομίας και σχέσεων με τους υπηκόους της. Το Χάτι Χουμαγιούν έδινε μεγάλη έμφαση στην ισότητα όλων των υπηκόων της Αυτοκρατορίας σε ζητήματα φορολογίας, συμμετοχής στο υπαλληλικό σώμα, σε όλα τα διοικητικά και δικαστικά όργανα, στην εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές και στην εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας. 
 
Οι μεταρρυθμίσεις είχαν ως αποτέλεσμα, οι Έλληνες του Πόντου και της Μ. Ασίας καθώς και οι λοιποί Χριστιανικού λαοί, να αναπτυχθούν οικονομικά, πολιτισμικά και κοινωνικά. Οι Χριστιανικοί λαοί από πολίτες Β κατηγορίας, έγιναν πολίτες Α κατηγορίας.
Αυτό προκάλεσε την οργή των αξιωματικών της Αυτοκρατορίας, οποίοι δημιούργησαν το κίνημα των νεοτούρκων. Στις αρχές του 20ου αιώνα οργάνωσαν συνέδρια και έβαλαν τα θεμέλια εξόντωσης των Χριστιανικών πληθυσμών. Το έτος 1915 διέπραξαν την γενοκτονία σε βάρος του Αρμενικού πληθυσμού και στην συνέχεια το 1916 άρχισε η γενοκτονία σε βάρος του Ελληνικού πληθυσμού στον ιστορικό Πόντο. Τον Μάιο του 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ ξεκίνησε τη δεύτερη και δραματικότερη φάση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που διήρκησε  μέχρι το έτος 1922. Η ταφόπλακα του Ελληνισμού στην Μ. Ασία μπήκε με την συνθήκη της Λωζάνης στις 24 Ιουλίου 1923.
 
Εγινε αναφορά στις ενέργειες που προχώρησαν οι Αρμένιοι αμέσως μετά την λήξει του Α Παγκοσμίου Πολέμου και είτε δίκασαν, είτε εξόντωσαν τους βασικούς οργανωτές και εκτελεστές της γενοκτονίας τους. 
 
Αντίστοιχα το Ελληνικό κράτος εκτός του ότι δεν έκανε τίποτα, το έτος 1924 διέκοψε μνημόσυνο που τελούνταν από εξέχοντες προσωπικότητες Ποντίων και Μικρασιατών, στην Μητρόπολη των Αθηνών στην μνήμη των γενοκτονημένων Ελλήνων του Πόντου και Μ.Ασίας, με την κατηγορία ότι διαταράσουν τις σχέσεις με την Τουρκία .
 
Κλείνοντας έθεσε τους άξονες στους οποίους πρέπει να κινηθούν συντονισμένα οι Ποντιακοί σύλλογοι και οι σύλλογοι των Μικρασιατών και της Ανατολικής Ρωμυλίας, στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις, ώστε να επιτευχθεί η αναγνώριση γενοκτονιών των Ελληνικών πληθυσμών από ξένες χώρες. Γενοκτονίες που διαπράχθηκαν από τους νεότουρκους και κεμαλικούς . 
 
Ευχαριστούμε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και τους επίσημους προσκεκλημένους :Μπαλτατζίδου Δ. Αντιδήμαρχο Νάουσας, Παλαμούτη Ν. Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Ημαθίας, Παυλίδη Ι. Δημοτικό σύμβουλο, Τεληγιαννίδη Θ. Πρόεδρο ΑΝ.ΗΜΑ., Δημητρούση Ν. Πρόεδρο Κοινότητας Λευκαδίων, Γκότση Γ. Πρόεδρο συλλόγου Αγίας Παρασκευής Λευκαδίων, Τουμπουλίδη Ν. Πρόεδρο Ευξείνου Λέσχης Βέροιας. Ιδιαίτερα τον Παναγιωτίδη Γεώργιο παρουσιαστή της Πέλλα τηλεόρασης, που βοήθησε ώστε να διοργανωθεί η εκδήλωση.
 

Athens , Attikír , Greece , United-states , Rumelia , Perifereia-kentrikis-makedonias , Armenia , Mustafa-kemal , Ankara , Turkey , Imathia , Veria

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Τακτική Γενική Συνέλευση

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Τακτική Γενική Συνέλευση
verianet.gr - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from verianet.gr Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Veria , Perifereia-kentrikis-makedonias , Greece , Nicholas-evangelia , It-auditing-committee , It-club , Club-veria , Administrative-council , Cultural-center-it-club-in-panorama-veria , Statute-of-club , Black-club-veria , Regular-general-assembly

Αγίου Πνεύματος: Πού θα είναι κλειστά τα καταστήματα

Αγίου Πνεύματος: Πού θα είναι κλειστά τα καταστήματα
dikaiologitika.gr - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from dikaiologitika.gr Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Larissa , Perifereia-thessalias , Greece , Athens , Attikír , Chalkida , Perifereia-stereas-elladas , Komotini , Perifereia-anatolikis-makedonias-kai-thrakis , Central-macedonia , Perifereia-kentrikis-makedonias , Imathia

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας - Γενική Συνέλευση και Εκλογές (27/6/21)

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας - Γενική Συνέλευση και Εκλογές (27/6/21)
verianet.gr - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from verianet.gr Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Veria , Perifereia-kentrikis-makedonias , Greece , Auditing-committee , Secretariat-it-club , Club-veria , Election-bureau , It-black-club-veria , Definition-election-committee , It-club , Administrative-council

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Στις 27 Ιουνίου η Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Στις 27 Ιουνίου η Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση
verianet.gr - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from verianet.gr Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Veria , Perifereia-kentrikis-makedonias , Greece , Nicholas-evangelia , Auditing-committee , Secretariat-it-club , Club-veria , Election-bureau , It-black-club-veria , Definition-election-committee , It-club , Administrative-council