Live Breaking News & Updates on From rick

Stay informed with the latest breaking news from From rick on our comprehensive webpage. Get up-to-the-minute updates on local events, politics, business, entertainment, and more. Our dedicated team of journalists delivers timely and reliable news, ensuring you're always in the know. Discover firsthand accounts, expert analysis, and exclusive interviews, all in one convenient destination. Don't miss a beat — visit our webpage for real-time breaking news in From rick and stay connected to the pulse of your community

Support for changes to Measure 110 surface in Monmouth

At a town hall last week, Senator Deb Patterson said reforms are needed for Measure 110, Oregon’s three-year-old law that decriminalizes possession of small amounts of certain hard drugs.

Polk-county , Oregon , United-states , Oregon-state-university , Portland , Brett-burkhardt , Jeremy-gordon , Aaron-felton , Paul-evans , Chris-orin , Mark-garton , Deb-patterson

10 Rick & Morty Cosplays That Prove A Live-Action Show Would Work

10 Rick & Morty Cosplays That Prove A Live-Action Show Would Work
screenrant.com - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from screenrant.com Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Hawaiian-rick , Rick-mortyis , Instagram , While-rick , From-rick , Morty-in-real , Morty-on-the , Snowball-from-rick , Unity-from-rick , The-meseeks-in-rick , Pickle-rick-fighting , Vindicator-morty

На 17 септември изтича срокът за подаване на искане за гласуване по настоящ адрес

На 17 септември изтича срокът за подаване на искане за гласуване по настоящ адрес
focus-news.net - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from focus-news.net Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

From-rick , Through-internet ,

Повредени машини на 10 места в страната


Повредени машини на 10 места в страната...
11.07.2021 09:50
599
Технически проблеми са установени в 26 избирателен район - София област, предава БГНЕС.
"Снощи в 11.30 са дошли машините в Драгоман и Сливница. В Душанци машината показа друга дата и час. Чакаме техника да дойде, не е спряна. Чакаме да видим решението на казуса. Още една в Костинброд, шеста секция, изкарва ценова разписка, чака се техник. Това са ни проблемите общо взето с машините, другите работят навсякде. Трябва да ви кажа, че кол центъра на "Сиела норма" отказваше да вдине телефона, обаче сега го вдигат", съобщи пред БНР председателят на Районната избирателна комисия Димитър Димитров.
С повече от час се забави началото на изборния ден в 13-та секция в столичното 55 Средно училище "Петко Каравелов". Причината е неработещ контакт, към който е била свързана машината за гласуване. Пред секцията се образува опашка от желаещи да гласуват:
В три секции на територията на Варна се преминава на гласуване с хартиени бюлетини, защото машините не са проработили, съобщиха от Районната избирателна комисия. В още три секции е имало проблеми с картите за гласуване, както и с отпечатване на бележките от вота, но повредите са отстранени.
С проблем започна и машинното гласуване в Област Велико Търново. Машината в секция № 2 в Полски Тръмбеш е доставена с инсталиран софтуер, който не е за региона. Избирателите в проблемната секция гласуват с хартиени бюлетини, посочи председателят на Районната избирателна комисия Николай Илиев:
Проблем с машина в смядовското село Янково наложи изборите там да започнат с подаване на хартиени бюлетини, съобщиха от РИК Шумен.

Varna , Bulgaria , Slivnitsa , Blagoevgrad , Sofia , Sofiya-grad , Kostinbrod , Sofiya , Yankovo , Shumen , Petko-karavelov , Commission-nikolay-iliev

В 5 секции се гласува само на хартия заради проблеми с машините


4555
© Георги Кожухаров
С началото на изборния ден започнаха и сигналите за нарушения и проблеми в различни секции в страната като основните проблеми са свързани с машинното гласуване.
42 са секциите, които са преминали на хартиено гласуване заради проблеми с машините към 14 ч., обяви заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия Росица Матева.
"Най-много са в 25 РИК - София - 8. Пет са във Варна. По 3 в 24- РИК, в РИК 20 - Силистра и в РИК - Бургас. Това са 42 машини, които са спрели да работят от общо 10 516 машини, с които се гласува в страната. Процентът е много малък - 0,39% съм го сметнала аз", обясни Матева, цитирана от БНР.
Причините са технически - или машината изобщо не е тръгнала, или принтерът ѝ не работи, или картите, които са предоставени към комплекта, не са за тази машина, тъй като не могат да я активират.
Към 12 ч. бе съобщено, че в 56 секционни комисии се преминава само към хартиен вот. До към 10:30 ч. решение за преминаване към хартиено гласуване ЦИК беше взела само за 12 секции, след което още 44 се оказаха в невъзможност да продължат гласуването с машини. Сред тях са 23 РИК - София, 2 в Благоевградски избирателен район, 2 в Силистренския, 1 в Бургаски, 2 в Добрички и много други.
Най-важните новини от изборния ден следете в реално време в "Дневник", а от 18 ч. гледайте изборното студио с коментари и анализи на резултатите. Повече информация - тук.
Според говорителя Росица Матева, тази бройка е пренебрежимо малка в сравнение с общия брой устройства - 10 516, съобщи БНР.
Сутринта над 10 бяха местата с проблем с машините в страната. За пет от тях ЦИК взе решение, че се преминава към гласуване само с хартиени бюлетини. От няколко районни комисии е постъпила информация, че машините не са проработили тази сутрин. Сериозни сигнали за нарушения и престъпления в изборния ден няма, съобщиха от МВР.Заради късно пристигащата по одобрения ред информация за неработещи машини, ЦИК взе решение самите районни избирателни комисии да преценяват на място дали да се премине към гласуване с хартиени бюлетини.
"Съответната РИК да вземе решение, да уведоми незабавно секционната избирателна комисия, където са на лице такива обстоятелства и ЦИК да получи екземпляр от взетото решение, което трябва да е мотивирано", каза председателят на ЦИК Камелия Нейкова, цитирана от БНР.
"Досега няма нарушения в изборния ден, всичко е спокойно към момента. Избирателната активност е слаба, но се надявам да се увеличи", каза и служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков след като упражни своето право на вот тази сутрин.
МВР получило 83% повече сигнали за нарушения спрямо предходните избори
От началото на предизборната кампания до 15 часа днес в МВР са получени общо 982 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Спрямо данните към същия час на предходните парламентарни избори на 4 април 2021 г. се отчита увеличение от 83% на регистрираните сигнали. Съставени са 9936 предупредителни протокола, съобщават от пресцентъра на МВР като увеличението е от 539% на идентично съставените протоколи спрямо данните към 4 април.
За периода от 6 юли до 14.00 ч. днес включително в Дирекция "Български документи за самоличност" и в звената им в СДВР и ОДМВР са издадени общо 1137 удостоверения. Само днес до момента са издадени общо 180 удостоверения.
В 56 секции ще гласуват само с хартия към 14:00 ч.
Сутринта изборният ден започна с проблем с машинното гласуване в пет секции - по една в Добрич, Карнобат, Брусарци, Полски Тръмбеш и село Янково, за кото ЦИК е решила да се премине към хартиен вот заради проблемите с машините, ясни още от вчера (10 юли). Около 13:30 ч. те вече са общо 56 (четете подробности за населените места по-долу).
"Има традиционни проблеми със съставите на секционните комисии. Някъде някои не се явяват, другаде, в последният момент се налага да се включат резерви. Като цяло не бих казал, че броят на тези случаи е по-висок, отколкото на предишни избори", коментира Томов.
Прокуратурата образувала 167 нови преписки за последните 24 часа
От началото на предизборната кампания до 10:00 ч. в деня на вота прокуратурата е образувала общо 779 преписки за нарушения на политическите права на гражданите. Започнати са 76 досъдебни производства. Само за последните 24 часа са образувани 167 нови преписки и 7 нови досъдебни производства. Работата по тях е започнала след постъпили сигнали от граждани, ДАНС и от органите на МВР, съобщават от прокуратурата.
"За изясняване на фактическата обстановка, съдържаща се в сигналите, както и с цел събирането на достатъчно данни за осъществен състав на престъпление от общ характер, наблюдаващите прокурори са възложили на органите на МВР извършването на проверки", съобщиха от държавното обвинение.
Технически проблеми в цялата страна
Технически проблеми са установени в
26 избирателен район - София област, съобщи за БНР председателят на Районната избирателна комисия Димитър Димитров.
"Снощи в 11.30 са дошли машините в
Драгоман и Сливница. В
Душанци машината показа друга дата и час. Чакаме техника да дойде, не е спряна. Чакаме да видим решението на казуса. Още една в
Костинброд, шеста секция, изкарва ценова разписка, чака се техник. Това са ни проблемите общо взето с машините, другите работят навсякъде. Трябва да ви кажа, че кол центъра на "Сиела норма" отказваше да вдигне телефона, обаче сега го вдигат". обясни Димитров
С повече от час се забави началото на изборния ден в 13-та секция в
столичното 55 Средно училище "Петко Каравелов". Причината е неработещ контакт, към който е била свързана машината за гласуване. Пред секцията се образува опашка от желаещи да гласуват, съобщава още националното радио.
Над 20 са сигналите за проблеми с машините в секциите в
Стара Загора в началото на изборния ден. В три секции на територията на Варна се преминава на гласуване с хартиени бюлетини, защото машините не са проработили, съобщиха от Районната избирателна комисия. В още три секции е имало проблеми с картите за гласуване, както и с отпечатване на бележките от вота, но повредите са отстранени.
С проблем започна и машинното гласуване в
Област Велико Търново. Машината в секция № 2 в Полски Тръмбеш е доставена с инсталиран софтуер, който не е за региона. Избирателите в проблемната секция гласуват с хартиени бюлетини.
Проблем с машина в
смядовското село Янково наложи изборите там да започнат с подаване на хартиени бюлетини. В две секции в
Червен бряг пък е установено, че часовниците на машината са настроени с един час разлика от реалното време. Ако се наложи, там гласуването ще бъде удължено с час, уточниха от Районната избирателна комисия.
В
Сливен за кратко е било спряно гласуването, заради несъответствие между името на кандидат в машината и листа с преференции пред вратите. От РИК съобщиха, че проблемът не е в машините и листите пред вратите ще бъдат сменени. Изборният ден в Сливен продължава нормално, обобщава още БНР.
За проблеми с машинното гласуване в
разградските села Раковски и Тодорово информират от РИК Разград. Там разписката, отпечатвана при вота, е с различна дата, уточни говорителят на РИК Юмгюл Ахмедова. Уведомена е ЦИК и се очаква решение. Сутринта е имало и закъснения на някои от членовете на СИК. Тези, които не са се явили са сменени от политическите партии.
Проблем с машините е имало и в
Русе - някои от устройствата не са били включени навреме, съобщава Нова телевизия. Оказа се, че към 7:15 ч. общо 1/4 от 337-те секционни избирателни комисии в града не бяха се обадили, за да потвърдят старта на изборния ден. На местата, където са подавани сигнали, че машините не могат да стартират, технически екип се е отзовал в рамките на 20 минути и машините вече работят.
Проблеми с машините са забавили началото на изборния ден в три от секциите в
Пловдив, съобщи председателят на 16 РИК Спас Шуманов, цитиран от агенция "Фокус". Проблемът е софтуерен. Има техническо лице от Сиела, което опитва да реши проблема. В случай, че това не стане ще бъде съставен констативен протокол. Машините ще се върнат и хората ще гласуват с бюлетини.
ГЕРБ внесе жалба: Баща на кандидат е член на секционна комисия в Кресна
Бащата на кандидата за народен представител от "Има такъв народ" Янко Кирилов Богоев - Кирил, е назначен за член на Секционна избирателна комисия в Кресна, сигнализират в жалба до Районна избирателна комисия-Благоевград от ГЕРБ-Кресна.
"В избирателна секция №012800004, намираща се в сградата на СУ "Св. Паисий Хилендарски, на ул. "Цар Борис III" №12, като член от квотата на ПП "Има такъв народ" участва Кирил Богоев, който е баща на Янко
Кирилов Богоев - кандидат за народен представител от листата на ИТН за МИР 1 Благоевград", се казва жалбата на партията.
Според сигнала до Районна избирателна комисия в Благоевград има наличие на несъвместимост, което е в разрез с чл. 96 от Изборния кодекс.
МВР проверява сигнали за гласуване с чужди лични карти
МВР проверява получени сигнали за опити за гласуване с чужди лични карти. Към момента става дума за изолирани случаи в няколко секции в два града, съобщава БНР. От полицията призовават членовете на избирателните комисии да засилят контрола на личните документи при гласуване.
Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите, съобщиха сутринта от МВР и припомниха, че в изборните помещения не се допускат въоръжени и хора с предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.
Столичната дирекция на вътрешните работи е предприела всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.
"Ти броиш": Партийци придружават мобилните урни в Разградско и Кърджалийско
Инициативата "Ти броиш" е получила сигнали за наличието на голям брой мобилни секции в районите Разград и Кърджали. В тези случаи е докладвано и присъствието на представители на конкретна политическа партия заедно с мобилните урни, информира организацията, чиито над 12 000 доброволци са се включили във второто издание на инициативата за опазване на вота.
Близо 50 са получените до 9:30 ч. сигнали.Те може да се подават към доброволците чрез мобилното приложение "Ти броиш", след което екип от юристи ги обработва и подава официално пред съответните избирателни комисии.
След последните промени в Изборния кодекс, пазителите на вота ще могат да осъществяват и видеозаснемане на броенето.
Съмнения за контролиран вот в Кърджали
"Дневник" получи информация във връзка с постъпили сигнали за нарушаване на тайната на вота в обл. Кърджали. Сигналите са постъпили в областната структура на "Има такъв народ" заедно с две видеа от с. Опълченско и с. Ястеб.
Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия в МВР - 02/90 112 98, както и на имейл [email protected]
Правилата за гласуване и какво предстои - четете тук
Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Всичко, което трябва да знаете за:

Slivnitsa , Blagoevgrad , Bulgaria , Montana , United-states , Rakovski , Khaskovo , Sofia , Sofiya-grad , Kostinbrod , Sofiya , Yankovo

Повредени машини на 10 места в страната, ето къде ще гласуват с хартиена бюлетина (ОБНОВЕНА) - Novinite.bg


11 юли 2021, неделя / 11:30; Коментари:
Send to Kindle
Технически проблеми са установени в 26 избирателен район - София област, съобщи за БНР председателят на Районната избирателна комисия Димитър Димитров: 
"Снощи в 11.30 са дошли машините в Драгоман и Сливница. В Душанци машината показа друга дата и час. Чакаме техника да дойде, не е спряна. Чакаме да видим решението на казуса. Още една в Костинброд, шеста секция, изкарва ценова разписка, чака се техник. Това са ни проблемите общо взето с машините, другите работят навсякде. Трябва да ви кажа, че кол центъра на "Сиела норма" отказваше да вдине телефона, обаче сега го вдигат".
 
С повече от час се забави началото на изборния ден в 13-та секция в столичното 55 Средно училище "Петко Каравелов". Причината е неработещ контакт, към който е била свързана машината за гласуване. Пред секцията се образува опашка от желаещи да гласуват:
 
В три секции на територията на Варна се преминава на гласуване с хартиени бюлетини, защото машините не са проработили, съобщиха от Районната избирателна комисия. В още три секции е имало проблеми с картите за гласуване, както и с отпечатване на бележките от вота, но повредите са отстранени.
 
С проблем започна и машинното гласуване в Област Велико Търново. Машината в секция № 2 в Полски Тръмбеш е доставена с инсталиран софтуер, който не е за региона. Избирателите в проблемната секция гласуват с хартиени бюлетини, посочи председателят на Районната избирателна комисия Николай Илиев:
 
Проблем с машина в смядовското село Янково наложи изборите там да започнат с подаване на хартиени бюлетини, съобщиха от РИК Шумен.
 
В две секции в Червен бряг е установено, че часовниците на машината са настроени с един час разлика от реалното време. Ако се наложи, там гласуването ще бъде удължено с час, уточниха от Районната избирателна комисия. Гласуването в момента протича нормално.
 
В Сливен за кратко бе спряно гласуването, заради несъответствие между името на кандидат в машината и листа с преференции пред вратите. От РИК съобщиха, че проблемът не е в машините и листите пред вратите ще бъдат сменени. Изборният ден в Сливен продължава. 
Проблеми с машините за гласуване на много места в страната. В 5 секции в страната Централната избирателна комисия /ЦИК/ е решила още вчера да се премине към гласуване с хартиени бюлетини заради проблеми с машините. Това каза председателят на ЦИК Камелия Нейкова. Петте секции са в Добрич, Карнобат, Брусарци, Полски Тръмбеш и село Янково.
След проверка на технически проблеми с машините за гласуване, гласуването на машини е спряно в още 7 секции -  две в 23 МИР София, две в Силистра, две в Благоевград и в Бургас. 
Това стана след първото заседание на ЦИК, което започна в 10 часа. След него ще станат ясни и първите данни за избирателната активност в страната.
 

Slivnitsa , Blagoevgrad , Bulgaria , Sofia , Sofiya-grad , Kostinbrod , Sofiya , Yankovo , Shumen , Burgas , Varna , Karnobat

Повредени машини в цялата страната, секциите само с бюлетини нарастват - Novinite.bg

Повредени машини в цялата страната, секциите само с бюлетини нарастват - Novinite.bg
novinite.bg - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from novinite.bg Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Slivnitsa , Blagoevgrad , Bulgaria , Germany , Rakovski , Khaskovo , Silistra , Sofia , Sofiya-grad , Vidin , Kostinbrod , Sofiya

Избирателната активност към 11.00 часа е 11.85% - Избори

Избирателната активност към 11.00 часа е 11.85% - Избори
novini.bg - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from novini.bg Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Pernik , Bulgaria , Montana , United-states , Kovachevtsi , Kyustendil , Nevestino , Kurdzhali , Kocherinovo , Shabla , Dobrich , Plovdiv

В 56 секции спря машинното гласуване, минават към хартиен вот

В 56 секции спря машинното гласуване, минават към хартиен вот
dnes.dir.bg - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from dnes.dir.bg Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Slivnitsa , Blagoevgrad , Bulgaria , Germany , Rakovski , Khaskovo , Silistra , Sofia , Sofiya-grad , Vidin , Kostinbrod , Sofiya

Изборният ден в Кърджали: Без наплив на гласоподаватели с автобуси от Турция

Изборният ден в Кърджали: Без наплив на гласоподаватели с автобуси от Турция
btvnovinite.bg - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from btvnovinite.bg Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Kardzhali , Kurdzhali , Bulgaria , Turkey , Kardzhali-village , From-rick , பல்கேரியா , வான்கோழி , இருந்து-ரிக் ,