Live Breaking News & Updates on Supreme court ice marie georgia

Stay informed with the latest breaking news from Supreme court ice marie georgia on our comprehensive webpage. Get up-to-the-minute updates on local events, politics, business, entertainment, and more. Our dedicated team of journalists delivers timely and reliable news, ensuring you're always in the know. Discover firsthand accounts, expert analysis, and exclusive interviews, all in one convenient destination. Don't miss a beat — visit our webpage for real-time breaking news in Supreme court ice marie georgia and stay connected to the pulse of your community

Μήνυμα από Άρειο Πάγο για τις καθυστερήσεις

Παράδειγμα προς μίμηση όσοι δικαστές ζήτησαν την οριστική παύση τους γιατί δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν.

Georgia , United-states , Greece , Supreme-court-ice , It-europe-union , Supreme-court-ice-marie-georgia , Message-of-supreme-court-ice , Panagiotis-level-findings , Text-it-marie-georgia , View-it-start , Maria-georgia-chairman

Ενα βήμα πριν από το... μπλακάουτ η Δικαιοσύνη

Ενα βήμα πριν από το... μπλακάουτ η Δικαιοσύνη
in.gr - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from in.gr Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Athens , Attikír , Greece , Georgia , United-states , Justice-kostas-tsiaras , Club-judicial-employees-athens-sotiris , Court-it-country , School-cadets , Bar-club-thessaloniki , Supreme-court-ice-marie-georgia , Club-judicial-employees-athens

Οι δικηγόροι ζητούν στοιχεία για τις καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων,...


Παναγιώτη Στάθη
Αντιδράσεις που φέρνει νέο "ψυχρό κλίμα” στις σχέσεις δικαστών – δικηγόρων, πυροδοτεί η απάντηση της προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου πως το αίτημα της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων για χορήγηση στοιχείων σχετικά με τις καθυστερήσεις στη έκδοση αποφάσεων "δεν έχει έρεισμα".
Η επιστολή της προέδρου του Αρείου Πάγου Μαρίας Γεωργίου, μιλάει πάντως ξεκάθαρα για ταύτιση στόχων, όσον αφορά στην επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, γεγονός που είχε σημειώσει και στο μήνυμα προς τους συναδέλφους της μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, στο οποίο έγραφε επί λέξει ότι πρέπει "....να αρθούν ή τουλάχιστον να μειωθούν σημαντικά τα προβλήματα που υφίστανται στα πλαίσια της απονομής της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης.
Η αναγκαιότητα αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για το κράτος μας, γιατί οι υποθέσεις στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια λόγω της δικαιοδοσίας τους αφορούν πολίτες όλων των κρατών του κόσμου και με τις επ’ αυτών αποφάσεις επιβάλλεται να προβάλεται η Ελλάδα μας και ως το κράτος, στο οποίο αποδίδεται άρτια η δικαιοσύνη, ώστε να είμαστε τουλάχιστον ευπρόσωποι απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, που κατατάσσονται μεταξύ των κορυφαίων παγκόσμια προσωπικοτήτων όλων των εποχών· επιπλέον προκειμένου καθόσον μας αφορά, να μην υπάρχουν στο μέλλον καταδίκες της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ)”.
Δυσαρέσκεια
Η αρνητική όμως απάντησή της να χορηγήσει "ανωνυµοποιηµένα στατιστικά στοιχεία, ανά δικαστήριο, σε όλη τη χώρα, που αφορούν στον χρόνο καθυστέρησης έκδοσης αποφάσεων", όπως είχε ζητήσει με έγγραφό της πριν λίγες μέρες η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, πυροδότησε αντιδράσεις στους κόλπους των δικηγόρων.
Πληροφορίες ανέφεραν πως θα αποσταλεί άμεσα ανταπάντηση της Ολομέλειας προς την πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Η εξάλειψη των μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων αποτελεί για τους δικηγόρους κομβικό ζήτημα για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και έχουν αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών.
Στην πιο πρόσφατη παρέμβασή τους, εξάλλου, αποφάσισαν να στείλουν αντίστοιχο αίτημα και προς την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, ζητώντας επικαιροποιημένα στοιχεία για τις καθυστερήσεις στα Διοικητικά Δικαστήρια. Για το λόγο αυτό κρίνουν εξαιρετικά δυσμενή εξέλιξη την άρνηση της προέδρου του Αρείου Πάγου να τους χορηγήσει στοιχεία.
Δεν υπάρχει έρεισμα
Η πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναφέρει αρχικώς πως "ο σκοπός υποβολής του εν λόγω αιτήματος σας ταυτίζεται με τον δικό μου, που τον συμμερίζεται μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μου", παραπέμποντας και σε σχετικές δηλώσεις της κατά την ανάληψη των καθηκόντων της στις αρχές Ιουλίου.
"Κατέστησα σαφές σε όλους τους αγαπητούς συναδέλφους μου ότι: 1) Η σε σύντομο χρόνο δημοσίευση αποφάσεων και σύνταξη σκεπτικών είναι αυτονόητο αλλά και προβλεπόμενο από τις κείμενες διατάξεις θεμελιώδες καθήκον του δικαστικού λειτουργού. 2) Η καθυστέρηση στην εκπλήρωση των εν λόγω υποχρεώσεών τους, που ταλαιπωρεί και πολλές φορές βλάπτει τους ενδιαφερόμενους, συγχρόνως δε προσβάλλει το κύρος της χώρας μας, καθόσον αφορά την απονομή της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης στην επικράτειά της, με άμεσες επιπτώσεις, μεταξύ άλλων, στην υλοποίηση των προγραμμάτων της εκτελεστικής εξουσίας, επιβάλλεται να αρθεί-εκμηδενισθεί το ταχύτερο δυνατόν", σημειώνει.
Στη συνέχεια, ωστόσο, κλείνει την πόρτα στην παροχή συγκεκριμένων στοιχείων και απαριθμώντας σειρά διατάξεων, επισημαίνει πως "σε ουδεμία των διατάξεων αυτών βρίσκει έρεισμα το αίτημα που υποβάλατε".
Μάλιστα, συμπλήρωσε "θεωρώ δεδομένα τη μεταξύ μας αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμό που συντελούν στην εξασφάλιση του κύρους της πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης στη χώρα μας και την εκ μέρους όλων όσων είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή μ’ αυτήν, ικανοποίηση για τον τρόπο απονομής της".
Η επιστολή Βερβεσού
Στην επιστολή του προέδρου της Ολομέλειας του Δικηγορικού Συλλόγου, τονιζόταν πως επιθυμούν να λάβουν γνώση για ανωνυμοποιημένα στατιστικά στοιχεία ανά Δικαστήριο σε όλη τη χώρα σχετικά με τις καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων, ιδίως κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας.
Όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά, το πρόβλημα των καθυστερήσεων στην απονομή της Δικαιοσύνης είναι υπαρκτό εδώ και χρόνια, καθώς ήδη το 2015 εκκρεμούσαν περίπου 800.000 υποθέσεις, ενώ η χώρα από το 1997 μέχρι σήμερα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για περισσότερες από 360 υποθέσεις υπερβολικών καθυστερήσεων.
Διαβάστε ακόμα για:

Georgia , United-states , Greece , Supreme-court-ice , European-court-rights-of-human , It-plenary-of-lawyer-club , Supreme-court-ice-marie-georgia , Council-it-territory , Panagiotis-level-reactions , Maximum-court , European-court-rights