vimarsana.com

Card image cap


* prosek u godinama , podaci RZS
Prema njihovim podacima, na 1.000 stanovnika u Srbiji imamo dva razvoda, a brakorazvodne parnice uglavnom pokreću parovi bez dece. RZS ukazuje i da nešto više od polovine razvedenih čine ljudi sa decom, u svakom drugom slučaju sa jednim detetom.
Ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović ističe da je samo u Beogradu u poslednjih 10 godina razvedeno 40 odsto brakova.
- U Srbiji svaki treći brak nije preživeo prvu deceniju bračnog staža! Vrednosni i statusni simboli današnjeg čoveka su automobili, stanovi i brendirana odela, a ne deca i duh zajedništva koji neguje porodica. Problem demografije je među prioritetnim i neophodno je uporedo raditi na promeni svesti i sistema vrednosti koji je nametnuo savremeni način života - istakao je ministar Dmitrović.

Related Keywords

Serbia , Presevo , 00 , Belgrade , Serbia General , , Trgoviste , Backi Petrovac , Alexander Jankovic , Mark Brakovi , Republican Bureau For Statistics , Republican Bureau For Statistics Belgrade , Republican Bureau , Statistics Belgrade Leads , New Market Trgoviste , செர்பியா , பெல்கிரேட் ,

© 2024 Vimarsana

vimarsana.com © 2020. All Rights Reserved.