הכירו את ה&#

הכירו את הספורטאית האולימפית שהפכה את הפציעה שלה לסטארט-אפ


היא בקושי סיימה בגרויות, איך היא הקימה כבר שני סטארט-אפים?
בסרגל העליוןהבנתי, תודה!
כשיעל פלד־אדם צלעה הביתה, כואבת ואומללה, אחרי ניתוח קשה ברצועה הצולבת, כל מה שהיא רצתה הוא לקחת כדור משכך כאבים ולהיכנס למיטה. זה היה יום שישי אחר הצהריים, וכששלפה את מעטפת המסמכים שקיבלה בבית החולים כדי להוציא ממנה את המרשם לתרופות, גילתה לתדהמתה שבמקום המרשמים שנאמר לה שתקבל, היא קיבלה את המרשם של שכנתה לחדר. "זה לא היה הניתוח הראשון שלי: עברתי שלושה ניתוחים בברך ושלושה ניתוחים קיסריים כיולדת. ללידה יש הרבה תמיכה, אבל לניתוח בברך אין כלום. אתה נזרק הביתה לגורלך. במחקרים שעשינו בארה"ב, גילינו ש-45% מהאנשים שנכנסים לניתוח אורתופדי יוצאים ממנו בדיכאון. ואני לגמרי מבינה את זה".
פלד־אדם עצמה הצליחה להשתקם, אך מאותה חוויה קשה נולד הסטארט־אפ החדש שלה, לגונה הלת' (Laguna Health), שרוצה לתקן, כהגדרתה, "את כל מה ששבור בתחום השיקום לאחר אשפוז". את החברה ייסדה עם חברה הוותיק יוני שטיין, שמכהן גם כמנכ"ל, ויחד הם מציעים למשוחררים מאשפוז שירות מעקב וליווי שיאפשר להם הליך שיקום ראוי. הם משתמשים בבינה מלאכותית ובביג דאטה כדי לנתח ולהסיק ממה צריך המטופל להימנע ואיך הוא צריך להמשיך לטפל בעצמו. את כל זה מלווים אנשי מקצוע, מפסיכיאטר ועד אחות. "אנחנו מנסים את זה עכשיו על לקוחות אמיתיים שלנו", מספר שטיין, "ואנחנו רואים ממש היענות מטורפת. הם מדברים איתנו שעות".
פלד־אדם ושטיין גייסו לפני כחודש 6.6 מיליון דולר בהובלת הקרנות פיטנגו הלת'טק וליון בירד, ובשיתוף קרן ההשקעות של מורי ארקין, אסף וונד, מייסד ומנכ"ל Hippo Insurance, וג'וש ריף, מייסד ומנכ"ל Onduo.
 ×™×¢×œ פלד-אדם ויוני שטיין / צילום: יוסי אלטרמן
אין תחושת החמצה?
שברה שיא של רוט־שחמורוב
אם הכול היה מתנהל כמתוכנן, פלד־אדם לא הייתה היום יזמת, כי אם ספורטאית מקצועית. היא גדלה בהרצליה, ומגיל צעיר מאוד הרגישה שהיא לא מסתדרת בבית הספר. "הייתי תלמידה מאוד לא טובה. הלימודים היו מלווים בהרבה מאוד כישלונות. למדתי לקרוא בגיל מאוחר והיה לי קשה מאוד בכתיבה בשל דיסלקציה שאובחנה רק בכיתה ח'. הרגשתי שאני מבינה דברים מאוד מהר, אבל לא הצלחתי ללמוד. ואז התחלתי להתאמן בקראטה, ומאוד הצלחתי שם".
היא הצטרפה לכיתת ספורט, והתחילה לשחק כדוריד. כאשר הייתה בתיכון, כבר נסעה עם הנבחרת לאליפות העולם. "היה ברור מאוד שבאליפות העולם אולי נצליח לנצח את נבחרת לוקסמבורג, אבל לא אחת מהנבחרות החזקות כמו צרפת או סקנדיביה".
 ××¡×ª×¨ רוט שחמורוב / צילום: יעקב סער - לע"מ
אבל ההישגים האולימפיים הגיעו מנתיב אחר. באותה השנה נשלחה מטעם בית הספר לתחרות אתלטיקה, שם התחרתה בקפיצה לרוחק ובקפיצה לגובה. מאמן נבחרת ישראל באתלטיקה אז, דודיק קושניר (ז"ל), ניגש והציע לה להתאמן איתו. באותה השנה כבר זכתה באליפות ישראל בקפיצה לרוחק, ושנה לאחר מכן שברה את השיא בן 27 השנים של אסתר רוט שחמורוב בקפיצה לרוחק. שיאה של פלד־אדם, אגב, החזיק 21 שנים מעמד ונשבר רק לאחרונה.
ואז הגיעה הפציעה הראשונה. בכיתה י"ב, שלושה שבועות לפני אליפות העולם לנוער, קרעה בעת אימון את שריר הירך האחורי. "יש הרגע הזה", היא משחזרת, "שבו את שוכבת על הרצפה ואת לא יודעת אם יותר כואבת לך הרגל או יותר כואב לך על אליפות העולם".
 ×™×¢×œ פלד בתחרות / צילום: פרטי
עבור פלד־אדם כל העתיד לפתע הוטל בספק. "ידעתי שאליפות העולם היא גם דרך להיכנס לאוניברסיטאות בארה"ב, באמצעות מלגת ספורט. הרי לאוניברסיטת תל אביב כנראה שלא הייתי מצליחה להתקבל, בטח לא למדעי המחשב. כך שאליפות העולם גם הייתה עבורי מין מנוף לשנות את מסלול החיים. אז שכבתי שם על הרצפה ואמרתי, אוקיי, עכשיו אני צריכה להבין איך קמים מפה, גם פיזית וגם נפשית".
בסופו של דבר, אחרי מרתון של פיזיותרפיה מייסרת, הצליחה להגיע לאליפות העולם חבושה ודואבת, וסיימה במקום ה-25 (בהתחלה זה היה מקום 27, היא צוחקת, אבל שתיים נפסלו על סמים). ההישג היה מספיק והביא לפתחה הצעות להצטרף לאוניברסיטאות אמריקאיות. לאחר שנתיים בצבא כספורטאית מצטיינת השתמשה במלגה והחלה ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטת ויסקונסין־מדיסון.
הלימודים באוניברסיטה אכן פתחו עבורה נתיב חדש, כשבסיומם התחילה לעבוד במיקרוסופט בסיאטל. "הבנתי שצריך להתבגר ולהכניס כסף הביתה".
לאחר כמה שנים שבהן עבדה במיקרוסופט ולאחר מכן באמזון, בארץ ובארה"ב, חשה שהיא רוצה לעשות משהו בעל יותר משמעות. פלד־אדם עבדה אז בצוות שעסק באבטחות סחורות דיגיטליות באמזון. "בעלי, שהוא אונקולוג ילדים", היא מספרת, "צחק עליי שמה שאני עושה בחיים זה להגן על אפליקציות בדולר".
יזמים וספורטאים הם דומים
המשמעות הגיעה מבית החולים לילדים בלוס אנג'לס, שם הייתה חלק מקבוצת מחקר שבדקה איך באמצעות שימוש נרחב בדאטה ומקרים קודמים דומים - ניתן לעזור לרופאים לעשות עבודה טובה יותר.
"יום אחד הלכתי במסדרון בית החולים בשש בערב, וראיתי ארבע מכונות MRI עומדות ריקות. זה הטריף אותי. אצלנו בישראל הרי אנשים נוסעים לאשדוד באחת בלילה לעשות MRI. יש לנו פה בארץ שבעה מכשירים, שעובדים 24 שעות ביממה, ושם בית החולים סוגר בערב את המכונות. לא ישנתי בלילה מרוב עצבים. אז התחלתי לבדוק מידע ב-OECD וראיתי שמכונה בארה"ב עושה 3,000 בדיקות בשנה, לעומת 9,000 בישראל".
פלד־אדם החליטה לפתור את הבעיה בדרך של מהנדסים: לכתוב אלגוריתם שימצא עבור אנשים איפה הם יכולים לקנות את שירותי הרפואה הזולים יותר, זאת מתוך הנחה שהדבר ייצר תחרות, וכך יעודד את בתי החולים להציע יותר בדיקות. היא גם הודיעה לבעלה שאת כל החסכונות שלה עבור התואר השני הם עומדים להוציא על רישום האלגוריתם כפטנט.
קרן סקויה, שהתעניינה ולאחר מכן הפכה לאחד המשקיעים, שידכה לה שני שותפים, אורון אפק, שכבר הכיר את התחום הרפואי ומונה למנכ"ל, ואסף דוד שהוא סמנכ"ל הטכנולוגיה. יחד הם הקימו ב-2015 את VIM, שפיתחה זירת סחר לספקי ושירותי בריאות בארה"ב ומשכללת את התמחור שסובל מחוסר שקיפות וחוסר תחרות.
"בסקויה הכירו לי את אורון ואסף והתחלנו לרוץ. מה שמחבר בין יזמים וספורטאים הוא התחושה שיהיה בסדר וכבר נבין תוך כדי ריצה את הכיוון. חברת דיסני (המוציאה מעל 2 מיליארד דולר בשנה על ביטוח 200 אלף עובדיה, ש"ל) הייתה הלקוחה הראשונה שלנו, ואחרי זה עבדנו עם מפעלים גדולים, ועזרנו לאנשים להגיע למקום שבו ישלמו פחות על בדיקת MRI". המחירים, מספרת פלד־אדם, נעו בין 350 דולר ל-4,000 דולר - "הפרשים מטורפים!".
 ××•×¨×•×Ÿ אפק, מייסד ומנכל Vim, ואסף דוד, מייסד שותף ו-CTO / צילום: אייל טואג
אבל פלד־אדם כבר לא שם כאמור. כאשר הבן הגדול שלה עמד לעלות לכיתה א', היא החליטה לחזור לארץ. משם עברה לחברת Shookit, המספקת פירות וירקות לבית הלקוח, ויצרה עבורה אלגוריתם המייעל את השילוח באמצעות פתרון מעולם הענן. אבל היא הרגישה שחסר לה משהו.
היא החליטה לחלוק את התחושה עם יוני שטיין, חברה עוד מימי מיקרוסופט. השניים תמיד חלמו להקים משהו יחד אבל הקריירות נשאו אותם לכיוונים אחרים: שטיין ייסד את חברת הביטוח של RPX Corp וקרן השקעות שמוזגה ל-Fortress Investment Group. כך שהוא הביא עמו ניסיון ביטוחי עשיר לזוגיות המקצ×

Related Keywords

Ashdod , Hadarom , Israel , Tel Aviv , Luxembourg , Wisconsin , United States , Herzliya , France , Gaza Strip , Toueg Oron , Yossi Alterman , Esther Roth , Sheaa Feld , July Stein , Dodik Kushner , Yossi Alterman Yael , Yael Feld , June Stein , Committee Advisory , University Tel Aviv , University Wisconsin , Disney , Shell , School University , Microsoft , Apr New Her , Pitango Bird , Josh Riff , Jacob Junior , Peak Ben , Private Yael Feld , Microsoft Seattle , Shidch Her Monday , Toueg But Feld , More Mimi Microsoft , More But , அஷ்டோட் , இஸ்ரேல் , தொலைபேசி அவிவ் , லக்ஸம்பர்க் , விஸ்கான்சின் , ஒன்றுபட்டது மாநிலங்களில் , பிரான்ஸ் , காஸ ஆடை அவிழ்ப்பு , எஸ்தர் ரோத் , ஜூன் ஸ்டீன் , பல்கலைக்கழகம் தொலைபேசி அவிவ் , பல்கலைக்கழகம் விஸ்கான்சின் , டிஸ்னி , ஷெல் , பள்ளி பல்கலைக்கழகம் , மைக்ரோசாஃப்ட் , ஜோஷ் ரிஃப் , ஜாகோப் ஜூனியர் , மேலும் ஆனால் ,

© 2025 Vimarsana