Plzeňské novinky - Domácí - Skončí dílo „jižanského" spisovatele Faulknera na hranici? : vimarsana.com

Plzeňské novinky - Domácí - Skončí dílo „jižanského" spisovatele Faulknera na hranici?


Skončí dílo „jižanského“ spisovatele Faulknera na hranici?
V současnosti, kdy probíhá ve Spojených státech hnutí proti všemu bílému, proti všem dílům připomínajícím život na Jihu USA, kácí se sochy, může také skončit „na hranici“ i dílo nositele Nobelovy ceny Williama Faulknera.
Ilustrační foto
Dílo Williama Faulknera s prolnutím do současnosti připomíná ve své glose Mojmír Grygar.
„Vzpomněl jsem si na Faulknerovu trilogii (Rodina Snopesů)  Vesnice – Panské sídlo – Město, rodinnou ságu šplhavců na rasistickém Jihu, kde se vyskytuje  zcela fantastická ženská bytost, jejíž dcera, také fantastická, odejde s mužem, sochařem a do třetice všeho zlého – komunistou, bojovat do Španělska.  On padne, ona, totálně hluchá po výbuchu bomby, se vrátí domů, kde pokračuje ve své jakoby komunistické snaze napravovat zlo. Autor (zná své Pappenheimské) mírně naznačuje, že o její pomoc černoši, zcela ponoření ve svém údělu, nestojí. O bílých se raději ani nezmiňoval. Tedy: Donquijotství narážející na téměř biologickou, přírodní povahu amerického systému peněz, majetku, podrobení.

Related Keywords

Sweden , United States , Blista , Stockholm , Spain , Swedish , William Faulknera , Domestic Will , ஸ்வீடந் , ஒன்றுபட்டது மாநிலங்களில் , ஸ்டாக்‌ஹோல்ம் , ஸ்பெயின் , ஸ்விட்ச் ,

© 2024 Vimarsana