זה מדעי וההורמונים אשמים: למה אנחנו עצבנים יותר בקיץ? : vimarsana.com

זה מדעי וההורמונים אשמים: למה אנחנו עצבנים יותר בקיץ?


3. מכת חום היא אחת הסכנות הגדולות בקיץ
היא מתבטאת בעלייה בחום הגוף מעל ל־40 מעלות כתוצאה מעומס חום כבד. התוצאה עלולה להיות מסוכנת: פגיעה במוח ובמערכות חיוניות של הגוף ואף לגרום למוות. קשישים, אנשים שעוסקים בספורט עצים בתנאי חוץ ואנשים עם יתר לחץ דם נמצאים בסיכון מוגבר למכת שמש בימים הלוהטים.
5 צפייה בגלריה
קשישים, אנשים שעוסקים בספורט עצים בתנאי חוץ ואנשים עם יתר לחץ דם נמצאים בסיכון מוגבר למכת שמש
(צילום: Shutterstock)
4. תרופות מסוימות עלולות לסכן אתכם במכת חום
אלה כוללות בין השאר תרופות לאלרגיה, תרופות ליתר לחץ דם וללב, תרופות משתנות, משלשלים ונוגדי דיכאון. אם אתם נוטלים אחת מהתרופות האלה עליכם להיזהר שבעתיים בתנאי חום.
5. וחלק מהתרופות עלולות לאבד מיעילותן כתוצאה מהחום
זאת בשל שינוי במבנה של החומרים הפעילים. אצל חלק מהאנשים, למשל נוטלי אלטרוקסין, חולי לב וחולי סוכרת, לעתים גם שינוי קל במינון התרופה עלול להיות בעל משמעות מכרעת. לכן אל תשכחו אותן ברכב כשאתם חוזרים מבית המרקחת. אם בכל זאת שכחתם, פנו לרופא לקבלת מרשם חדש.
5 צפייה בגלריה
6. 30% מקרינת השמש חודרים לעור גם כשאנחנו בצל
הולכים לחוף הים? אם בחרתם לשבת תחת שמשייה, אתם בכיוון, אבל זה לא מספיק. לפי מחקרים, 30% מהקרינה חודרים לעורנו בזמן שאנחנו שוהים בצל. מה שאומר שגם מתחת לשמשייה הכי גדולה, עדיין מומלץ להימרח בקרם הגנה.
7. שמש ואלכוהול לא הולכים טוב ביחד
תיהנו מהאווירה בים, אבל ותרו על הבירה. השילוב של שמש ואלכוהול גורם להגברת הצורך בהטלת שתן ועלול להביא להתייבשות. אם אתם לא יכולים לוותר על הבירה, אל תיסחפו איתה, והגבירו את צריכת המים.
8. הקיץ טוב ללב שלכם
מחקרים רבים מצביעים על כך שהסיכון ללקות במחלות לב מגיע לשיאו בחודשי החורף ונמצא בשפל בחודשי הקיץ. מתברר גם שבחורף התקפי לב נוטים להיות קטלניים יותר. הסיבה לכך עדיין לא ברורה, אבל לפי הסברה בקיץ התפקוד הכללי טוב יותר, ורמות הכולסטרול הטוב גבוהות יותר בהשוואה לחודשים קרים, כנראה משום שמזג האוויר החם גורם לנו להיות יותר בתנועה ולכן יש גם פחות היצרות של כלי הדם.
9. פטריות העור משתגעות על חום הקיץ
במיוחד אלה בכפות הרגליים. הן יכולות להופיע בנעלי הריצה המיוזעות שלנו ולהתרבות במהירות. התוצאה: זיהום פטרייתי בכפות הרגליים ובציפורניים שמתבטא באדמומיות ובגרד. לכן רצוי לאוורר היטב את נעלי הספורט, לגרוב גרביים על כפות רגליים יבשות לחלוטין ולנעול נעלי אצבע במלתחות ציבוריות.
5 צפייה בגלריה
(צילום: Shutterstock)
10. הקיץ באמת נעשה יותר ויותר חם, ואנחנו אשמים!
זיהום האוויר מגביר את ריכוז הפחמן הדו־חמצני באוויר, מה שגורם להתחממות כדור הארץ ומקפיץ את הטמפרטורה לשיאים חדשים. במהלך 30 השנים האחרונות עלתה הטמפרטורה הממוצעת בישראל ב־1.8 מעלות צלזיוס. בקיץ שעבר נרשמו 49.9 מעלות צלזיוס באזור סדום - הטמפרטורה הגבוהה ביותר שתועדה כאן זה כ־80 שנה.
11. מאחורי הפינוק הקריר של הקיץ עומד נער בן 11
פרנק אפרסון שמו. האגדה מספרת שב־1905, בערב קר במיוחד, הוא שכח במרפסת כוס עם משקה מומתק ובתוכה מקל שנועד לערבוב. למחרת בבוקר הוא מצא קרטיב. בין אם הסיפור נכון ובין אם לא, ב־1924 הוא רשם על זה פטנט והחל למכור זיכיונות לכל מי שרצה לייצר קרטיבים בשם "פופסיקל".
12. והפרי הרשמי הוא בכלל ירק
מדובר כמובן באבטיח, שמכיל 92% מים, ויטמין C ,A, ויטמינים מקבוצה B, ניאצין ועוד. האם ידעתם שלמרות היותו מתוק ועסיסי הוא נחשב לירק מבחינה בוטנית? הוא ממשפחת הדלועים, וקרובי המשפחה שלו הם המלפפון והקישוא.
5 צפייה בגלריה

Related Keywords

United Kingdom , Poland , Israel , British , Ben Frank , University Science , Center Medical Kaplan , Sports Wood , Professor Steven , Center Medical , ஒன்றுபட்டது கிஂக்டம் , போல்யாஂட் , இஸ்ரேல் , பிரிட்டிஷ் , பென் வெளிப்படையான , பல்கலைக்கழகம் அறிவியல் , ப்ரொஃபெஸர் ஸ்டீவன் , மையம் மருத்துவ ,

© 2024 Vimarsana