Live Breaking News & Updates on Portugal italy

Stay informed with the latest breaking news from Portugal italy on our comprehensive webpage. Get up-to-the-minute updates on local events, politics, business, entertainment, and more. Our dedicated team of journalists delivers timely and reliable news, ensuring you're always in the know. Discover firsthand accounts, expert analysis, and exclusive interviews, all in one convenient destination. Don't miss a beat — visit our webpage for real-time breaking news in Portugal italy and stay connected to the pulse of your community

Government Urged To Amend Disability Law

Ghana as a country has been urged to swiftly amend its Persons with Disability Law, Act 715, (2006) in order to promote and protect the rights of Persons with Disabilities( PWDs).  Ghana amending its Persons with Disability Law would also ensure it aligns with the United Nations Convention on the Rights of…

Ghana , Geneva , Genè , Switzerland , Iran , Italy , Panama , Accra , Greater-accra , Mexico , New-zealand , Spain

PLI EMEA announces partnership with Treedom

PLI EMEA announces partnership with Treedom
tradearabia.com - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from tradearabia.com Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Italy , Dubai , Dubayy , United-arab-emirates , Poland , United-kingdom , Spain , Romania , Turkey , Federico-garcea , Domenico-ciaglia , Petronas-urania

Italia, contro la Lituania arriva il record di imbattibilità: 37 risultati utili consecutivi

Italia, contro la Lituania arriva il record di imbattibilità: 37 risultati utili consecutivi
milannews.it - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from milannews.it Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Italy , Lithuania , Brazil , Italian , National-italian , Daniele-funny , Sports-with , Portugal-italy ,

Povlačenje iz Avganistana oživelo debatu o evropskoj vojsci

Povlačenje iz Avganistana oživelo debatu o evropskoj vojsci
slobodnaevropa.org - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from slobodnaevropa.org Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Germany , Afghanistan , Hungary , Netherlands , United-kingdom , Washington , United-states , Italy , Russia , Kabul , Kabol

Europeiskt temperaturrekord på 48,8 grader kan ha uppnåtts i Italien

Europeiskt temperaturrekord på 48,8 grader kan ha uppnåtts i Italien
svenska.yle.fi - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from svenska.yle.fi Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Italy , Portugal , Athens , Attikír , Greece , Spain , Algeria , Turkey , Italian , Meteorological-world-organization , Heat-wave-luciferin

Τι κρατά τις υπό ένταξη χώρες μακριά από το ευρώ


Τι κρατά τις υπό ένταξη χώρες μακριά από το ευρώ
Τα διδάγματα από την κρίση και οι διαφορετικές ταχύτητες μεταξύ πυρήνα και περιφέρειας της ευρωζώνης. Πώς τοποθετούνται οι πολίτες υποψηφίων προς ένταξη χωρών απέναντι στο κοινό νόμισμα. Γράφει ο Τάκης Μίχας.
Δημοσιεύθηκε:
4 Αυγούστου 2021 - 07:57
Οι δυνητικά υποψήφιες για
ένταξη στην ευρωζώνη χώρες (Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σουηδία) θα ωφεληθούν από την ένταξη τους;
Στο ερώτημα αυτό προσπαθεί να απαντήσει ο οικονομολόγος
Jan Libich σε μελέτη του που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση World Economics Journal (v.22/2021/n.2) με τίτλο
«The Euro as a Dysfunctional Marriage». Ανατρέχοντας τόσο τις μελέτες όσο και τις εμπειρίες των περιφερειακών χωρών της Ευρωζώνης (Ελλάδα Πορτογαλία Ιταλία και Ισπανία) η απάντηση του είναι ένα κατηγορηματικό «όχι». Η ένταξη θα έχει μόνο αρνητικές συνέπειες.
Πάντως αυτή την στιγμή οι δημοσκοπήσεις που γίνονται σε αυτές τις χώρες αποκαλύπτουν ένα πολύ ενδιαφέρον γεγονός. Οσο λιγότερα πράγματα γνωρίζουν οι ερωτώμενοι για το ευρώ τόσο περισσότερο είναι υπερ της ένταξης Αντίθετα, στις χώρες όπου φαίνεται να έχουν μεγαλύτερες γνώσεις για το ευρώ όπως η Σουηδία και η Τσεχία η πλειοψηφία δεν επιθυμεί την ένταξη.
Φρένο και γκάζι μαζi;
Σύμφωνα με τον Libich η ένταξη των περιφερειακών χωρών στην ευρωζώνη στην αρχή ισοδυναμούσε με ένα ευτυχισμένο
μήνα του μέλιτος. Οι ελίτ και οι οικογένειες τους θα μπορούσαν τώρα να πηγαίνουν για shopping therapy στο Μιλάνο η στο Παρίσι χωρίς να φοβούνται όπως συνέβαινε πριν ότι το νόμισμα που είχαν θα υποτιμάτο.
Η εισροή των ξένων κεφαλαίων στις περιφερειακές χώρες οδήγησε σε
«φούσκες» στα χρηματιστήρια και στα ακίνητα αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την αίσθηση ευδαιμονίας. Τα spreads μεταξύ των γερμανικών και ελληνικών ομολόγων είχαν περίπου εκμηδενισθεί.
Ομως ο μήνας του μέλιτος δεν διήρκεσε πολύ. Ηρθε η παγκόσμια
χρηματοοικονομική κρίση του 2007 που έφερε τα πάνω κάτω. Το επακόλουθο στις περιφερειακές χώρες ήσαν ελλείματα, χρέη και ανεργία από την οπoία υποφέρουν ακόμα και σήμερα.
Eτσι σε όρους πραγματικής οικονομίας κατ¨α τα 7 έτη μετά το 2008
το πραγματικό ΑΕΠ στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 45% στην Ιταλία και Πορτογαλία και Ισπανία με 20%-25%, η ανεργία στην Ισπανία τριπλασιάσθηκε φτάνοντας το 26%(με 55% μεταξύ των νέων). Στην Πορτογαλία Ιταλία και Ελλάδα η ανεργία μεταξύ των νέων επίσης αυξήθηκε σημαντικά ξεπερνώντας το 40%.
Να σημειωθεί ότι οι χώρες του
πυρήνα της ευρωζώνης (Βελγιο, Γερμανία, Ολλανδία Γαλλία)
προσαρμόσθηκαν στην κρίση πολύ καλύτερα απ’ ότι οι χώρες της περιφέρειας. Oπως έχουν δείξει διάφορες μελέτες οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ήσαν πολύ πιο σκληρές και μακρόχρονες στις χώρες της περιφέρειας απ’ ότι στις χώρες του πυρήνα.
Ετσι π.χ. κατά την διάρκεια των ετών 2010—2013 η ανεργία
αυξήθηκε κατά 5% στις χώρες της περιφέρειας ενώ μειώθηκε στις χώρες του πυρήνα. Το πραγματικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3% στον πυρήνα ενώ μειώθηκε κατά 5% στην περιφέρεια.
Γιατί η οικονομική κρίση έπληξε τόσο σκληρά την περιφέρεια
Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί η οικονομική κρίση έπληξε τόσο σκληρά τις χώρες της περιφέρειας;
Διότι πρώτα απ’ όλα οι χώρες αυτές είχαν απεμπολήσει τους
δύο σοβαρότερους μηχανισμούς που διαθέτει μια χώρα για να αντιμετωπίζει οικονομικά σοκ. Τον μηχανισμό των ελεύθερων συναλλαγματικών ισοτιμιών και την δυνατότητα να χαράσσει νομισματική πολιτική βασισμένη στις ανάγκες της.
Οσον αφορά το πρώτο σε περιπτώσεις εξωτερικού οικονομικού σοκ μια χώρα μπορεί π.χ. να
υποτιμήσει
το νόμισμα της που θα της επιτρέψει να βγει από την ύφεση και να μειώσει την ανεργία. Ομως με την ένταξη τους στην ευρωζώνη οι περιφερειακές χώρες του Νότου απεμπόλησαν αυτό το όπλο. Ακόμα πιο σημαντικό -αν και λιγότερο κατανοητό από το ευρύ κοινό- είναι η σημασία της νομισματικής πολιτικής.
Η νομισματική πολιτική είναι όπως ένα
λεωφορείο όπου ο οδηγός είναι ο κεντρικός τραπεζίτης. Οταν ο επιχειρηματικός κύκλος βρίσκεται στο σημείο ύφεσης ο οδηγός του λεωφορείου πατάει γκάζι (δηλαδή μειώνει τα επιτόκια).Αντίθετα όταν ο επιχειρηματικός κύκλος βρίσκεται σε σημείο κορύφωσης ο οδηγός πατάει φρενο (δηλαδή αυξάνει τα επιτόκια). Στην ευρωζώνη τον ρόλο αυτό τον παίζει η ΕΚΤ. Ομως εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα.
Αν όλες οι χώρες της ευρωζώνης είχαν τους ίδιους οικονομικούς κύκλους τότε πράγματι η ΕΚΤ θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο ενός οδηγού που φροντίζει όλες τις χώρες. Ομως αυτό δεν συμβαίνει. Οι χώρες της περιφέρειας βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του οικονομικού κύκλου απ’ ότι οι χώρες του πυρήνα.
Η ΕΚΤ πρέπει λοιπόν να επιλέξει. O οδηγός δεν μπορεί να πατάει ταυτόχρονα το φρένο και το γκάζι! Να σημειωθεί εδώ ότι το πρόβλημα του συγχρονισμού των οικονομικών κύκλων είναι πολύ πιο σημαντικό για την λειτουργία μιας νομισματικής ένωσης απ’ ότι αν οι χώρες βρίσκονται σε διαφορετικό σημείο οικονομικής ανάπτυξης.
Και σύμφωνα με τον Libich η ΕΚΤ επιλέγει συνήθως να ακολουθήσει μια νομισματική πολιτική που
ευνοεί τις χώρες του πυρήνα (κυρίως την Γερμανία), ενώ ζημιώνει σοβαρά χώρες της περιφέρειας όπως μεταξύ άλλων η Ελλάδα. Με άλλα λόγια η νομισματική πολιτική που ακολουθούσε η ΕΚΤ ήταν κομμένη και ραμμένη για τις χώρες του πυρήνα της ευρωζώνης.
Οπως αναφέρει: «Με δεδομένους τους ασυγχρόνιστους οικονομικούς κύκλους στην ευρωζώνη, είναι ενδιαφέρον να εξετάσουμε με ποια κριτήρια διαμορφωνόταν η κοινή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ. Τα δεδομένα δείχνουν ότι τα
επιτόκια καθορίζονταν γενικώς να ευνοούν την Γερμανία και τις άλλες χώρες του πυρήνα τόσο πριν όσο και μετά την οικονομική κρίση.
Συγκεκριμένα την περίοδο 2000-20007 τα επιτόκια της ΕΚΤ ήταν επεκτατικά προκειμένου να ενεργοποιήσουν τις χώρες του πυρήνα χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους τις υπερθερμαινόμενες οικονομίες και χρηματοοικονομικές αγορές στην περιφέρεια... τα επιτόκια στην ευρωζώνη την περίοδο 2000-2007 ήταν χαμηλότερα κατά 4% από αυτά που έπρεπε να έχουν οι χώρες της περιφέρειας, πρόκειται για
μαζική υπερενεργοποίηση της οικονομίας που οδήγησε σε λανθασμένη κατανομή του κεφαλαίου» Μετά το 2008 μέχρι περίπου σήμερα η πολιτική αντιστράφηκε. Εγινε σφιχτή για τις χώρες της περιφέρειας και πολύ χαλαρή για τις χώρες του πυρήνα.
Με αλλά λόγια το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και οι άλλες χώρες του Νότου δεν βρίσκεται στην έλλειψη «διαθρωτικών αλλαγών» όπως υποστηρίζουν οι «εκσυγχρονιστές». Αντίθετα βρίσκεται
στην ίδια την λειτουργία της ευρωζώνης: «Η έλλειψη συγχρονισμού στους επιχειρηματικούς κύκλους των διαφόρων χωρών σε συνδυασμό με την απουσία ζωτικών μηχανισμών νομισματικής και δημοσιονομικής προσαρμογής είχε στο τέλος μια αρνητική επίδραση σε διάφορους τομείς της οικονομίας των (περιφερειακών) χωρών όπως στην χρηματοοικονομική σταθερότητα, απασχόληση και μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη».

Milan , Lombardia , Italy , Paris , France-general- , France , Portugal , Czech-republic , Germany , Netherlands , Hungary , Croatia

从中国的国土和自然灾害想到的

从中国的国土和自然灾害想到的
huxiu.com - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from huxiu.com Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Germany , United-states , China , South-korea , San-francisco , California , Henan , Qatar , Australia , Taiwan , Hong-kong , United-kingdom

To Ράλι Ακρόπολις στο πρόγραμμα του WRC το 2022

To Ράλι Ακρόπολις στο πρόγραμμα του WRC το 2022
gazzetta.gr - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from gazzetta.gr Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Athens , Attikír , Greece , Australia , Japan , Kenya , Estonia , United-states , New-zealand , United-kingdom , Italy , Sweden

Mourinho arribó a Italia en avión piloteado por dueño de la Roma


Mediotiempo
Comparte esta noticia
Serie A: Mourinho arribó a Italia en avión piloteado por dueño de la Roma
El técnico luso llegó a la capital de Italia donde fue recibido por cientos de fans que ya lo esperaban en el aeropuerto.
Comparte esta noticia
Publicidad
,
José Mourinho fue recibido como una estrella de rock a su llegada este viernes a la capital italiana.
El estratega arribó a Roma de una manera muy especial, ya que lo hizo
a bordo del Friedkin Aviation Gulfstream G650 N1F, el cual fue piloteado por el propio dueño del club, Dan Friedkin, quien llevó desde Portugal a Italia al DT y a su hijo Ryan.

Ciampino , Lazio , Italy , Milan , Lombardia , Rome , United-kingdom , Portugal , Spain , London , City-of , Italian

Ukraine vs. England: Viertelfinale bei der EM 2021 heute live im TV, Livestream und Liveticker


Ukraine vs. England: Viertelfinale bei der EM 2021 heute live im TV, Livestream und Liveticker
Von SPOX
Samstag, 03.07.2021 | 19:51 Uhr
Ukraine und England treffen heute im Viertelfinale der EM 2021 aufeinander. Hier erfahrt Ihr, wie Ihr die Partie heute live im TV, Livestream und Liveticker verfolgen könnt.
Sowohl die Ukraine als auch England haben es in die Runde der letzten acht geschafft. Die Osteuropäer schaltete im Achtelfinale überraschend Schweden aus. In den letzten Minuten der Verlängerung erzielte Artem Dovbyk das entscheidende 2:1.
England hingegen setzte sich im ersten K.o.-Spiel nach der Gruppenphase gegen Deutschland durch. Beim 2:0 der Three Lions trafen Raheem Sterling und Harry Kane.

Italy , Sweden , Slovak-republic , United-kingdom , Switzerland , Belgium , Ukraine , Ukrainians , Czechoslovakia , Englishman , Artem-dovbyk , Tom-bartels