Live Breaking News & Updates on Milwaukee baks

Stay informed with the latest breaking news from Milwaukee baks on our comprehensive webpage. Get up-to-the-minute updates on local events, politics, business, entertainment, and more. Our dedicated team of journalists delivers timely and reliable news, ensuring you're always in the know. Discover firsthand accounts, expert analysis, and exclusive interviews, all in one convenient destination. Don't miss a beat — visit our webpage for real-time breaking news in Milwaukee baks and stay connected to the pulse of your community

Μπακς - Σανς 120-100: Αυτοκράτορας Αντετοκούνμπο, επικό Μιλγουόκι για το 1-2 στη σειρά των τελικών


Μπακς - Σανς 120-100: Αυτοκράτορας Αντετοκούνμπο, επικό Μιλγουόκι για το 1-2 στη σειρά των τελικών
Επίδειξη δύναμης έκαναν οι Μπακς στην επιστροφή στο Μιλγουόκι. Διέλυσαν με 120-100 τους Σανς, μείωσαν στο 1-2 και έδειξαν έτοιμοι, αποφασισμένοι και πεινασμένοι για το πρωτάθλημα. Μεγαλειώδης εμφάνιση, ακόμα μία, από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που έγραψε 41 πόντους και 13 ριμπάουντ.
12 Ιουλίου 2021 07:25
Ο πρώτος εντός έδρας τελικός μετά από 47 χρόνια ήταν μια στιγμή πολύ ιδιαίτερη για τους Μπακς, για το Μιλγουόκι που ζει στιγμές δόξας, για τον οργανισμό που έχει κάνει τεράστια βήματα για να βρεθεί στην ελίτ του ΝΒΑ.
ADVERTISING
Γι' αυτό και, όπως αναφέρει το Sport24.gr, το Fiserv Forum έμοιαζε τα ξημερώματα της Δευτέρας (12/7) με ευρωπαϊκή έδρα, με έδρα που έπνιξε τους Σανς και έδωσε τεράστιο ενδιαφέρον στη σειρά των NBA Finals. Οι Μπακς νίκησαν με 120-100, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει αυτοκρατορική εμφάνιση, με τους Χόλιντεϊ - Μίντλετον - Πόρτις να ακολουθούν, για να επιτευχθεί ο πρώτος μικρός στόχος, για να γίνει το πρώτο βήμα προς την κορυφή που πλέον δεν δείχνει τόσο μακρινή όσο έμοιαζε μετά από τους δύο αγώνες στο Φοίνιξ.
Αυτή τη φορά, οι Μπακς τα είχαν όλα. Ισορροπία, ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, σκληράδα, προσάρμοσαν το παιχνίδι τους στον Ντιάντρε Έιτον που ξεκίνησε με 12 πόντους, αλλά και στον Κρις Πολ, έφτασαν άνετα στη νίκη και με τρόπο εμφατικό πριν από το Game 4 που θα γίνει ξανά στην έδρα τους. 18 χιλιάδες οπαδοί εντός και άλλοι 25 χιλιάδες εκτός γηπέδου δημιούργησαν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα, μια αύρα που έσπρωξε τον Αντετοκούνμπο (41 πόντοι, 14/21 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 13/17 βολές, 13 ριμπάουντ, 6 ασίστ, έγινε ο τρίτος παίκτης μετά από τον Σακίλ Ο' Νιλ και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς με back-to-back 40/10 σε τελικούς του ΝΒΑ) και μαζί και τους συμπαίκτες του στη νίκη.
Μίντλετον με 18 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, Χόλιντεϊ με 21 πόντους, 5 ριμπάουντ και 9 ασίστ ακολούθησαν, με τον Μπόμπι Πόρτις να δίνει σπουδαίες βοήθειες από τον πάγκο και πολλή ενέργεια στον κόσμο.
Συνολικά κακό βράδυ για τους Σανς, που πήραν 19 πόντους από τον Κρις Πολ, 18 από τον Ντιάντρε Έιτον, άλλους 18 από τον Τζέι Κράουντερ, το βράδυ που ο Ντέβιν Μπούκερ έμεινε στους 10 από 3/14 σουτ και ο Μικάλ Μπρίτζες προσγειώθηκε από τους 27 του τρίτου στους τέσσερις του τέταρτου αγώνα. Το Φοίνιξ έκλεισε το ματς με 9/31 τρίποντα, είχε τρία κλεψίματα απέναντι στα οκτώ των γηπεδούχων, εκνευρίστηκε όταν το μομέντουμ χάθηκε στη δεύτερη περίοδο και έπεσε σε μια τρύπα από την οποία δεν μπορούσε πια να βγει.
ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (Μάικ Μπουντενχόλζερ): Τάκερ 7 (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ), Γιάννης Αντετοκούνμπο 41 (14/21 δίποντα, 13/17 βολές, 13 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Λόπεζ 11 (1), Μίντλετον 18 (3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Χόλιντεϊ 21 (3/4 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 9 ασίστ), Κόνατον 8 (2), Πόρτις 11 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Τιγκ, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Φορμπς, Νουόρα 3 (1), Μέριλ
ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ (Μόντι Γουίλιαμς): Μπρίτζες 4 (2/2 δίποντα), Κράουντερ 18 (6/7 τρίποντα), Έιτον 18 (8/11 δίποντα, 9 ριμπάουντ), Μπούκερ 10 (1/7 τρίποντα), Πολ 19 (7/10 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/3 βολές, 9 ασίστ), Τζόνσον 14 (1), Πέιν 7, Κρεγκ 2, Καμίνσκι 6, Νέιντερ, Αλεξάντερ 2
');
}// end of if
},5500);
/*});*/
/*

Phoenix , Arizona , United-states , Shaqv-neil , Lebron-james , John-antetokounmpo , Monty-williams , Thanasis-antetokounmpo , Devin-booker , Emperor-antetokounmpo , European-office , Bucks-suns

Τελικοί NBA: Εμειναν «ζωντανοί» οι Μπακς -Μείωσαν τη σειρά σε 2-1 με μυθικό Γιάννη Αντετοκούνμπο [βίντεο] | ΣΠΟΡ

Τελικοί NBA: Εμειναν «ζωντανοί» οι Μπακς -Μείωσαν τη σειρά σε 2-1 με μυθικό Γιάννη Αντετοκούνμπο [βίντεο] | ΣΠΟΡ
iefimerida.gr - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from iefimerida.gr Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Phoenix , Arizona , United-states , Greece , Brooke-lopez , John-antetokounmpo , Monty-williams , Thanasis-antetokounmpo , C-thanasis-antetokounmpo , Devin-booker , C-john-antetokounmpo ,

Ο Γιάννης ήταν οδοστρωτήρας! Οι Μιλγουόκι μείωσαν σε 2-1

Ο Γιάννης ήταν οδοστρωτήρας! Οι Μιλγουόκι μείωσαν σε 2-1
pelop.gr - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from pelop.gr Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Phoenix , Arizona , United-states , John-antetokounmpo , Monty-williams , Thanasis-antetokounmpo , Shaqc-neil , Devin-booker , Milwaukee-bucks , Phoenix-suns , Milwaukee-baks , பீனிக்ஸ்

NBA Finals: Μπακς – Σανς 120-100 με «μυθικό» Αντετοκούνμπο – Πόσους πόντους έβαλε

NBA Finals: Μπακς – Σανς 120-100 με «μυθικό» Αντετοκούνμπο – Πόσους πόντους έβαλε
news.gr - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from news.gr Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Phoenix , Arizona , United-states , Brooke-lopez , John-antetokounmpo , Monty-williams , Thanasis-antetokounmpo , C-thanasis-antetokounmpo , Devin-booker , C-john-antetokounmpo , Phoenix-suns ,

NΒΑ-τελικοί: Με 41 πόντους του Αντετοκούνμπο, οι Μπακς μείωσαν σε 2-1

NΒΑ-τελικοί: Με 41 πόντους του Αντετοκούνμπο, οι Μπακς μείωσαν σε 2-1
sofokleousin.gr - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from sofokleousin.gr Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Phoenix , Arizona , United-states , Brooke-lopez , John-antetokounmpo , Monty-williams , Thanasis-antetokounmpo , C-thanasis-antetokounmpo , Devin-booker , C-john-antetokounmpo , Phoenix-suns ,

NBA Finals, Σανς - Μπακς 118-108: Ο συγκλονιστικός Αντετοκούνμπο το ρεκόρ, το Φοίνιξ το 2-0 με απίθανο Μπούκερ


ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
09.07.2021 | 06:33
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε φάση από το Game 2 της σειράς των NBA Finals ανάμεσα στους Σανς και τους Μπακς
2021 AP PHOTO/ROSS D. FRANKLIN
Ανώτεροι οι Σανς, νίκησαν τους Μπακς (118-108) για το 2-0 στους NBA Finals. Εξωπραγματική εμφάνιση από τον Αντετοκούνμπο (42 πόντοι, 12 ριμπάουντ) που ήταν απελπιστικά μόνος απέναντι στους Πολ - Μπούκερ - Μπρίτζες (VIDEO).
Με τον κόσμο να έχει γυρίσει στα γήπεδα, το πλεονέκτημα έδρας έχει ξανά σημασία. Οι Σανς το κράτησαν, νίκησαν 118-108 τους Μπακς τα ξημερώματα της Παρασκευής (9/7), έκαναν το 2-0 στη σειρά των NBA Finals και βρίσκονται πλέον δύο βήματα μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το Μιλγουόκι, από την άλλη, θα πρέπει να πάρει τα τέσσερα από τα επόμενα πέντε ματς, όπως έκανε με τους Μπρούκλιν Νετς και με τους Ατλάντα Χοκς, για να πατήσει εκείνο στην κορυφή της Λίγκας, στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν συγκλονιστικός (42 πόντοι, 14/17 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 11/18 βολές, 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 μπλοκ σε 40 λεπτά), οι 20 πόντοι που πέτυχε στην τρίτη περίοδο συνιστούν κορυφαία επίδοση σε τελικούς μετά από τον Μάικλ Τζόρνταν το 1993, όμως αυτή τη φορά ήταν πολύ μόνος. Το δίδυμο των Τζρου Χόλιντεϊ - Κρις Μίντλετον έκλεισε τον αγώνα με 28 πόντους (12/37 σουτ), ο Μπρουκ Λόπεζ δεν "τράβηξε", ο πάγκος πλην του Πατ Κόνατον δεν έδωσε λύσεις και πλέον το Μιλγουόκι έχει όλη την πίεση του κόσμου για να πάρει τα επόμενα δύο παιχνίδια ή έστω το ένα για να γυρίσει στο Φοίνιξ και να δώσει συνέχεια στη σειρά.
Σπουδαία βραδιά για τον Ντέβιν Μπούκερ (31 πόντοι, 7/12 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ), καταπληκτικός για δεύτερο ματς ο Κρις Πολ (23 πόντοι, 8 ασίστ), ανεκτίμηση αξία η εμφάνιση του Μικάλ Μπρίτζες (27 πόντοι, 7 ριμπάουντ) που έκανε τη διαφορά και με το παραπάνω και εξελίσσεται στον παίκτη-κλειδί για την ομάδα του Φοίνιξ. Οι Σανς σκόραραν με εντυπωσιακά ποσοστά από την περιφέρεια, είχαν οκτώ τρίποντα στην πρώτη περίοδο, πέτυχαν τον πρώτο στόχο που ήταν να διατηρήσουν αλώβητη την έδρα τους και πηγαίνουν στο Μιλγουόκι (03:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Ελλάδα) χωρίς άγχος, χωρίς πίεση.
Ο αγώνας
Με τον Αντετοκούνμπο να μπαίνει στο ματς σε δαιμονισμένη κατάσταση σε άμυνα (1 κλέψιμο - 1 μπλοκ) κι επίθεση (2 καρφώματα), οι Μπακς έδειξαν διάθεση να πιέσουν τους Σανς στα όριά τους. Το 9-14 στο 5' ήταν αποτέλεσμα 7/12 σουτ του Μιλγουόκι που δεν είχε δεχθεί δίποντο, με το πρώτο timeout του Μόντι Γουίλιαμς να μην αλλάζει κάτι. Η άμυνα των φιλοξενούμενων έκανε τη διαφορά, ο Τάκερ βοήθησε πολύ στην επίθεση και με τρίποντο από τη γωνία έγραψε το 12-21, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν έξι τρίποντα για ένα δίποντο και οι Μπακς ένα τρίποντο για δέκα δίποντα σε ένα ματς στο οποίο το πρώτο φάουλ έγινε στο ένατο λεπτό. Ένα airball του Γιάννη σε βολή στο 10' ενθουσίασε το κοινό που ξέσπασε στα τρίποντα των Μπούκερ - Κρεγκ για το 26-24, όμως ο Κόνατον κι ο Πόρτις απάντησαν για το 26-29 της περιόδου και κράτησαν το μομέντουμ.
Ένα μικρό καλό διάστημα βοήθησε τους Σανς να ισορροπήσουν το ματς και να περάσουν και μπροστά με 39-35 στα μέσα της δεύτερης περιόδου, με τον Γιάννη να είναι έξαλλος με τους συμπαίκτες του στη διάρκεια ενός timeout, να τους ζητάει να ξυπνήσουν, αλλά να μην τα καταφέρνει. Κράουντερ και Πολ έγραψαν το 48-41 στο 21', ο Μπουντενχόλζερ πήγε σε σχήμα με τον Αντετοκούνμπο στο πέντε και τον Τάκερ στο τέσσερα, είδε τον ηγέτη του να πεισμώνει αλλά το Φοίνιξ να χτίζει προβάδισμα 11 πόντων στο ημίχρονο (56-45) χάρη στο ισορροπημένο παιχνίδι του (11/23 δίποντα, 11/24 τρίποντα, 15 ασίστ για έξι λάθη) την ώρα που το δίδυμο Χόλιντεϊ - Μίντλετον μετρούσε 5/24 σουτ και πλήγωνε την ομάδα του.
Με τον Μπούκερ να βάζει... τα πάντα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και τη διαφορά να πηγαίνει στους 15, ο Αντετοκούνμπο πήρε τους Μπακς στις πλάτες του και προσπάθησε να εμπνεύσει τους γύρω του. Έβαλε βολές, έβαλε τρίποντο, έβαλε χουκ, επιτέθηκε κατά μέτωπο, μείωσε στους οκτώ, αλλά... Αλλά ο Μπούκερ ήταν ασταμάτητος. Κράτησε το Μιλγουόκι σε απόσταση, όχι μεγάλη, αλλά ικανή να του κόβει τα πόδια σε κάθε προσπάθεια αντεπίθεσης, ο Κρεγκ έβαλε τρίποντο για το 86-74 και όσο κι αν πάλευαν τα Ελάφια, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (88-78). Οι Σανς ήταν η καλύτερη ομάδα στο παρκέ.
Με τον Γιάννη να συνεχίζει να πιέζει στα όρια, οι Μπακς μείωσαν στους πέντε (93-88), όμως εκεί, οκτώ λεπτά πριν από το τέλος ο Greek Freak πήγε στον πάγκο πολύ κουρασμένος. Ο Μπούκερ σκόραρε τρίποντο για το 98-88 τη στιγμή που ο Αντετοκούνμπο είχε βγάλει το αριστερό του παπούτσι, ο Μπουντενχόλζερ κάλεσε timeout στα 7:41 και κράτησε την ομάδα του ζωντανή. Με τη διαφορά στους έξι ο Κόνατον αστόχησε σε ανοιχτό τρίποντο στο 43', πριν ο Πολ βάλει τρίποντο από την δεξιά γωνία για το 106-97, σε μια φάση στην οποία οι Σανς πήραν δύο επιθετικά ριμπάουντ μετά από άστοχα μακρινά σουτ. Εκεί κρίθηκε το ματς, σε μια σειρά που μπορεί να φτάσει μακριά καθώς ο παράγοντας έδρα παίζει πια σημαντικό ρόλο.
ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-29, 56-45, 88-78, 118-108
ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ (Μόντι Γουίλιαμς): Μπρίτζες 27 (3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Κράουντερ 11 (3 τρίποντα, 10 ριμπάουντ), Έιτον 10 (11 ριμπάουντ), Μπούκερ 31 (7/12 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Πολ 23 (7/15 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 6 λάθη), Πέιν 2, Τζόνσον 8 (2), Κρεγκ 6 (2), Καμίνσκι, Νέιντερ
ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (Μάικ Μπουντενχόλζερ): Τάκερ 7 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο 42 (14/17 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 11/18 βολές, 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 μπλοκ), Λόπεζ 8 (9 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ), Μίντλετον 11 (1/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Χόλιντεϊ 17 (6/18 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/3 βολές, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ), Τιγκ 4, Πόρτις 2, Φορμπς 3 (1), Μπράιαντ
Τα ομαδικά στατιστικά των Φοίνιξ Σανς: 23/48 δίποντα, 20/40 τρίποντα, 12/14 βολές, 50 ριμπάουντ, 26 ασίστ, 7 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 12 λάθη
Τα ομαδικά στατιστικά των Μιλγουόκι Μπακς: 33/62 δίποντα, 9/31 τρίποντα, 15/23 βολές, 56 ριμπάουντ, 21 ασίστ, 8 κλεψίματα, 7 μπλοκ, 9 λάθη
Το πρόγραμμα των τελικών του ΝΒΑ
Game 1: Σανς - Μπακς

Phoenix , Arizona , United-states , Greece , Brooke-lopez , Monty-williams , Chris-middleton , Devin-booker , Booker-craig , C-john-antetokounmpo , Atlanta-hawks , Milwaukee-bucks

Φοίνιξ Σανς – Μιλγουόκι Μπακς: Δεν έφτανε το ρεκόρ του Γιάννη - Προβάδισμα 2-0 για τους «Ήλιους»


Μόνος του προσπάθησε να κερδίσει τους Φοίνιξ Σανς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, έκανε ρεκόρ αλλά αυτό δεν έφτασε… Ο Ελληνας άσος σταμάτησε στους 42 πόντους (12 ριμπάουντ) , ωστόσο οι Σανς επικράτησαν με 118-108 των Μιλγουόκι Μπακς και έκαναν το 2-0 στους τελικούς του ΝΒΑ αποκτώντας πολύ μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου.
Η σειρά, πλέον, μεταφέρεται  στο «σπίτι» των «Ελαφιών» στα δύο επόμενα ματς και πλέον η ομάδα του Greek Freak δεν έχει το παραμικρό περιθώριο γι΄ απώλεια προκειμένου να μείνει ζωντανή στο παιχνίδι διεκδίκησης του «δαχτυλιδιού».
Θα πρέπει να πάρει τα τέσσερα από τα επόμενα πέντε ματς, όπως έκανε με το Μπρούκλιν και την Ατλάντα, για να φτάσει στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ.
Ο Giannis «έγραψε ιστορία» στον αγώνα, καθώς σημείωσε 20 πόντους στην 3η περίοδο, όντας ο μοναδικός παίκτης με τους περισσότερους σε ένα 12λεπτο τα τελευταία 25 χρόνια στους τελικούς του ΝΒΑ.
 
Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχαν οι Κόμπι Μπράιαντ και ΛεΜπρόν Τζέιμς που είχαν πετύχει από 19 πόντους σε μία περίοδο, ο πρώτος το 2010 στους τελικούς των ΛΑ Λέικερς με την Βοστόνη και ο δεύτερος τέσσερα χρόνια μετά σε εκείνους ανάμεσα στο Μαϊάμι και στο Σαν Αντόνιο.
Ο «Greek Freak» έδειξε να έχει αφήσει για τα καλά πίσω τον τραυματισμό του και εκτός από επιθετικά ήταν εξαιρετικός και αμυντικά, όμως δεν πήρε τις κατάλληλες βοήθειες από τα υπόλοιπα αστέρια των Μπακς.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε 42 πόντους (14/17 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 11/18 βολές), 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 μπλοκ σε 40 λεπτά).
Το δίδυμο των Τζρου Χόλιντεϊ και Κρις Μίντλετον έκλεισε τον αγώνα με μόλις 28 πόντους (12/37 σουτ), ο Μπρουκ Λόπεζ δεν ήταν καλός κι ο πάγκος πλην του Πατ Κόνατον δεν έδωσε λύσεις.
Κι όμως, παρά τη συγκλονιστική εμφάνιση του Έλληνα σούπερ σταρ, το Φοίνιξ ήταν καλύτερο στη διάρκεια του αγώνα, είχε ξανά τον Κρις Πολ σε μεγάλη βραδιά, όπως και τους Μπούκερ, Μπρίτζες και με την βοήθεια του κόσμου που έδωσε «βροντερό» παρόν οι γηπεδούχοι έκαναν το 2Χ2 κι απέχουν, πλέον, δύο βήματα από το φτάσουν στον τίτλο.
Από τους νικητές ο Μπρίτζες σταμάτησε στους 27 πόντους (3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), ο Μπούκερ πρόσθεσε άλλους 31 (7/12 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ), ενώ ο Κρις Πολς στους 23 (7/15 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 6 λάθη).
Οι Σανς σκόραραν με εντυπωσιακά ποσοστά από την περιφέρεια, είχαν 8 τρίποντα στην πρώτη περίοδο κι έφτασαν απόλυτα δίκαια στον πρώτο στόχο τους που ήταν να διατηρήσουν αλώβητη την έδρα τους. Πηγαίνουν, πια, στο Μιλγουόκι χωρίς άγχος και πίεση για να βρεθούν ακόμη πιο κοντά στο όνειρο…
Ο τρίτος τελικός είναι προγραμματισμένος για τα ξημερώματα της 12ης Ιουλίου (Δευτέρα, 03:00).
Τα δωδεκάλεπτα: 26-29, 56-45, 88-78, 118-108
ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ (Μόντι Γουίλιαμς): Μπρίτζες 27 (3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Κράουντερ 11 (3 τρίποντα, 10 ριμπάουντ), Έιτον 10 (11 ριμπάουντ), Μπούκερ 31 (7/12 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Πολ 23 (7/15 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 6 λάθη), Πέιν 2, Τζόνσον 8 (2), Κρεγκ 6 (2), Καμίνσκι, Νέιντερ
ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (Μάικ Μπουντενχόλζερ): Τάκερ 7 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο 42 (14/17 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 11/18 βολές, 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 μπλοκ), Λόπεζ 8 (9 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ), Μίντλετον 11 (1/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Χόλιντεϊ 17 (6/18 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/3 βολές, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ), Τιγκ 4, Πόρτις 2, Φορμπς 3 (1), Μπράιαντ
 

Miami , Florida , United-states , Boston , Massachusetts , Phoenix , Arizona , Brooklyn , Greece , Greek , Brooke-lopez , Lebron-james

Χωρίς Γιάννη, αλλά με 33άρη τον Λόπεζ οι Μπακς το 4-3!

Χωρίς Γιάννη, αλλά με 33άρη τον Λόπεζ οι Μπακς το 4-3!
pelop.gr - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from pelop.gr Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Phoenix , Arizona , United-states , Brooke-lopez , Chris-middleton , Thanasis-antetokounmpo , Bryant-atlas , C-john-antetokounmpo , Atlanta-hawks , Milwaukee-bucks , Phoenix-suns , Without-john

Χοκς - Μπακς 102-113: Μίντλετον και Αντετοκούνμπο καθάρισαν τη μπουγάδα στην Ατλάντα για το 2-1 στους τελικούς της Ανατολής


ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
28.06.2021 | 05:57
Γιάννης Αντετοκούνμπο και Κρις Μίντλετον στο Game 3 της σειράς των τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας ανάμεσα στους Χοκς και τους Μπακς
2021 AP PHOTO/BRYNN ANDERSON
Κρις Μίντλετον (38/11/7) και Γιάννης Αντετοκούνμπο (33/11/4) έκαναν συγκλονιστική εμφάνιση, για να νικήσουν οι Μπακς τους Χοκς στην Ατλάντα (113-102), να γράψουν το 2-1 στη σειρά των τελικών της Ανατολής και να πάρουν πίσω το πλεονέκτημα έδρας (VIDEOS).
Στο Game 1 χάθηκε το πλεονέκτημα έδρας. Οι Μπακς δεν έσκυψαν το κεφάλι, αντέδρασαν, διέλυσαν στο Game 2 τους Χοκς και πήγαν στην Ατλάντα για να πάρουν πίσω το αβαντάζ. Και το πήραν, καθώς επικράτησαν με 113-102 των Γερακιών για το 2-1 στη σειρά των τελικών της Ανατολής που τους βάζει πλέον δύο νίκες μακριά από τους NBA Finals και τους Σανς ή τους Κλίπερς (3-1). Η ομάδα του Μιλγουόκι θα έχει τέσσερις ευκαιρίες για να πετύχει τον στόχο της, γνωρίζοντας πως από εκείνη εξαρτώνται τα πάντα, από τα χέρια του superman Γιάννη Αντετοκούνμπο και του σπουδαίου παίκτη που ονομάζεται Κρις Μίντλετον.
Καταπληκτική εμφάνιση από τον περιφερειακό των Μπακς, που σκόραρε 38 πόντους (9/14 δίποντα, 6/12 τρίποντα, 2/2 βολές) σε 42:28, γέμισε τη στατιστική του με 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ, έβαλε δύσκολα, κρίσιμα και μεγάλα σουτ στην τέταρτη περίοδο και ήταν αυτός που ουσιαστικά έριξε στο καναβάτσο τους Χοκς. Για να έχει, βέβαια, την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς χρειάστηκε να κρατήσει όρθιο το Μιλγουόκι ο Greek Freak ο οποίος έκλεισε τον αγώνα με 33 πόντους (12/19 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 6/13 βολές) σε 40:50 συμμετοχής, ενώ είχε επίσης 11 ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και δύο κλεψίματα. Ασταμάτητος στο ένας εναντίον ενός, αν σε κάτι δυσκολεύθηκε, αυτό ήταν οι βολές απέναντι σε 16.650 θεατές που μετρούσαν πολύ πιο γρήγορα για να του "χαλάσουν" το μυαλό.
Οι Χοκς, από την άλλη, έδειξαν και πάλι ότι δεν έχουν το βάθος και την ποιότητα των Μπακς και πλέον καταλαβαίνουν πως από το Μιλγουόκι θα κριθεί η σειρά και όχι από εκείνους. Ο Τρέι Γιανγκ έκανε αναμενόμενα καλή δουλειά στο σκοράρισμα (35 πόντοι, 6/9 δίποντα, 6/14 τρίποντα, 5/6 βολές σε 39:21), δεν είχε όμως δημιουργία και ένας τραυματισμός στον αστράγαλο στα τέλη της τρίτης περιόδου του διέλυσε τον ρυθμό. Ο Ντανίλο Γκαλινάρι (18 πόντοι) έκανε ό,τι μπορούσε, ο ρούκι Ονιέκα Οκόνγκου πάλεψε με πολύ πείσμα στην άμυνα, στο τέλος της ημέρας όμως νίκησε η καλύτερη ομάδα και αυτή ήταν χωρίς αμφιβολία οι Μπακς.
Επόμενος αγώνας τα ξημερώματα της Τετάρτης (30/6 στις 03:30), ξανά στην Ατλάντα πριν η σειρά επιστρέψει στο Μιλγουόκι για το Game 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής (2/7 στις 03:30).
Ο αγώνας
Δύο λάθη των Μπακς οδήγησαν σε δύο καρφώματα του Καπέλα στον αιφνιδιασμό, ο Χέρτερ έβαλε τρίποντο από την κορυφή κι ο Μπουντενχόλζερ κάλεσε το πρώτο του timeout μετά από μόλις 1:47 στο ματς. Δεν άλλαξαν πολλά από αυτή τη διακοπή, καθώς ο Γιανγκ κι ο Κόλινς σκόραραν κατά ριπάς για το 15-2 στο 4', το 22-8 στο 6' ήταν πολύ βαρύ για έναν αγώνα τέτοιας σημασίας, ήταν όμως μια διαφορά διαχειρίσιμη. Με τον Αντετοκούνμπο να γυρίζει μετά από τις πρώτες ανάσες και να βάζει 2/2 βολές οι Μπακς μείωσαν στους επτά (27-20) και τελικά έκλεισαν την περίοδο στο -5 (32-27) με τον Μίντλετον να έχει μισό triple-double (6/5/5) αλλά την ομάδα του να μετράει 0/5 τρίποντα.
Γκαλινάρι και Λου Γουίλιαμς κράτησαν τα Γεράκια μπροστά στο ξεκίνημα του δεύτερου δωδεκαλέπτου, την ώρα που οι Μπακς δεν εκμεταλλεύονταν τις άστοχες βολές του Καπέλα, δεν είχαν ρυθμό στην επίθεση και αποτελεσματικότητα από το τρίποντο. Ο Αντετοκούνμπο τους κουβάλησε σκοράροντας κατά ριπάς για το 46-44 στο 20', ο Χέρτερ έχτισε προβάδισμα δέκα πόντων (56-46) και δευτερόλεπτα μετά ο ΜακΜίλαν κάλεσε timeout χωρίς λόγο. Μίντλετον, Πόρτις και Κόνατον με μεγάλο σουτ από τη δεξιά γωνία έκαναν το 56-56 και στο ημίχρονο το Μιλγουόκι είχε επιβιώσει έχοντας 3/14 τρίποντα. Είχε βέβαια και 16 ασίστ για πέντε λάθη, την ώρα που η Ατλάντα καταλάβαινε πως όλα βρίσκονταν στα χέρια των αντιπάλων της και όχι στα δικά της.
Το τέταρτο φάουλ του Κόλινς στο ξεκίνημα του β' μέρους ήταν ένα εξαιρετικό νέο για τους Χοκς, όμως ο Γιανγκ έκανε τεράστια ζημιά για το 70-63 και για το 73-66 μετά από γκολ-φάουλ απέναντι στον Λόπεζ. Οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα αλλά και πάλι δεν έπεισαν με την απόδοσή τους, με αποτέλεσμα ο Γιάννης κι ο Πόρτις να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή (80-82 στο 34') πριν απαντήσουν οι Γιανγκ - Γκαλινάρι για να συνεχιστεί μια τρομερή μονομαχία που φαινόταν από νωρίς ότι θα κριθεί είτε στο φινάλε, είτε από κάποιον μεγάλο παίκτη.
Ο τραυματισμός του Γιανγκ στα τέλη της τρίτης περιόδου αποδείχθηκε ελαφρύς, ο Γκαλινάρι κράτησε τους Χοκς όρθιους όσο ο νεαρός γκαρντ βρισκόταν στα αποδυτήρια, ο ρούκι Οκόνγκου έκανε σπουδαία δουλειά σε άμυνα κι επίθεση (95-88 στο 41'), όμως ο Μίντλετον έβαλε διαδοχικά τρίποντα για το νέο προσπέρασμα των Μπακς (95-96) και σκόραρε και ακόμα δύο απίθανα σουτ για το 98-101 στο 43'. Ήταν το σημείο που οι Μπακς αποφάσισαν να καθαρίσουν τη μπουγάδα και την καθάρισαν με τον Αντετοκούνμπο να γράφει το 100-109 στο τελευταίο δίλεπτο καθώς οι Χοκς είχαν συμβιβαστεί με τη μοίρα τους και αστοχούσαν ακόμη και στα πιο ανοιχτά σουτ, ακόμη κι αν όταν εκτελούσε ο ηγέτης τους.
ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 32-27, 56-56, 85-83, 102-113
ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ (ΜακΜίλαν): Χέρτερ 11 (3/7 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Κόλινς 13 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Καπέλα 8 (4/7 δίποντα, 0/4 βολές, 11 ριμπάουντ), Μπογκντάνοβιτς 8 (2/10 τρίποντα), Γιανγκ 35 (6/9 δίποντα, 6/14 τρίποντα, 5/6 βολές, 4 ασίστ, 4 λάθη), Γκαλινάρι 18 (2), Χιλ, Γουίλιαμς 5 (1), Οκόνγκου
ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (Μπουντενχόλζερ): Τάκερ 3 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γιάννης Αντετοκούνμπο 33 (12/19 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 6/13 βολές, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 40:50), Λόπεζ 10 (4/5 δίποντα), Μίντλετον 38 (9/14 δίποντα, 6/12 τρίποντα, 2/2 βολές, 11 ριμπάουντ, 7 ασίστ σε 42:28), Χόλιντεϊ 6 (2/11 σουτ, 4 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ σε 41:45), Πόρτις 15 (6/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Κόνατον 5 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Φορμπς 3 (1/6 σουτ), Τιγκ, Θανάσης Αντετοκούνμπο
Τα ομαδικά στατιστικά των Χοκς: 24/47 δίποντα, 15/37 τρίποντα, 9/16 βολές, 45 ριμπάουντ, 20 ασίστ, 8 κλεψίματα, 7 μπλοκ, 12 λάθη
Τα ομαδικά στατιστικά των Μπακς: 34/59 δίποντα, 11/29 τρίποντα, 12/21 βολές, 59 ριμπάουντ, 27 ασίστ, 8 κλεψίματα, 5 μπλοκ, 11 λάθη

John-antetokounmpo , Chris-middleton , Yang-gkalinari , Thanasis-antetokounmpo , C-danilo-gkalinari , Hawks-bucks , Total-williams , Milwaukee-baks , கிறிஸ்-மிடில்டன் ,

Μπακς - Χοκς 125-91: Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι τσάκισαν την Ατλάντα για το 1-1 στη σειρά των τελικών της Ανατολής


ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
26.06.2021 | 05:51
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσπαθεί να ξεσηκώσει το κοινό στο Fiserv Forum σε αγώνα Μπακς - Χοκς στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας
2021 AP PHOTO/MORRY GASH
Ασύλληπτη αντίδραση από τους Μπακς, που "έσβησαν" τον Τρέι Γιανγκ (15 πόντοι, 3 ασίστ, 9 λάθη) και με κορυφαίο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (25/9/6 σε 29 λεπτά) τσαλαπάτησαν τους Χοκς (125-91) για το 1-1 στη σειρά των τελικών της Ανατολής (VIDEOS).
Το αποτέλεσμα στο Game 1 της σειράς των τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας ήταν κακό για τους Μπακς και ταυτόχρονα ιστορικό για τους Χοκς που έκαναν το μπρέικ και το 1-0, όμως το Game 2 αποδείχθηκε μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Για την ακρίβεια, ήταν μια μάχη που δεν είδαμε ποτέ! Το Μιλγουόκι συνέτριψε με 125-91 την Ατλάντα, ισοφάρισε με σπουδαία αντίδραση στο 1-1 και θα πάει στην State Farm Arena για τουλάχιστον μία νίκη στα επόμενα δύο ματς που θα του δώσει πίσω το πλεονέκτημα έδρας με φόντο την πρόκριση στους NBA Finals.
Κορυφαίος των Ελαφιών ήταν, ποιος άλλος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που δεν είχε αντίπαλο, σκόραρε 25 πόντους (11/15 δίποντα, 3/4 βολές) σε 29 λεπτά συμμετοχής και γέμισε τη στατιστική του με εννέα ριμπάουντ, έξι ασίστ και δύο κλεψίματα. Η "φασαρία" για τον χρόνο που χρειάζεται μέχρι να εκτελέσει βολή δεν μπήκε στο μυαλό του, την ώρα που ο Τζρου Χόλιντεϊ ήταν για δεύτερο σερί ματς καταπληκτικός (22 πόντοι, 6/10 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 1/3 βολές, 2 ριμπάουντ, 7 ασίστ σε 32 λεπτά), ο Κρις Μίντλετον φλέρταρε με το triple-double (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ σε 28 λεπτά) κι ο Μπρουκ Λόπεζ σκέπαζε τον Τρέι Γιανγκ και τα καλάθια, γεμίζοντας εντυπωσιακά τη στατιστική του (16 πόντοι σε 23 λεπτά, 3/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 1/1 βολή, 3 κλεψίματα).
Το Μιλγουόκι έβαλε επτά τρίποντα στην πρώτη περίοδο, όταν μπήκαν και οι βάσεις της άνετης επικράτησης, με τον Μάικ Μπουντενχόλζερ να βλέπει τους Μπριν Φορμπς - Πατ Κόνατον - Μπόμπι Πόρτις να δίνουν ώθηση ερχόμενοι από τον πάγκο και να διεκδικούν ακόμη σημαντικότερο ρόλο στη συνέχεια της σειράς.
Όσο για τους Χοκς; Δέχθηκαν ένα 20-0 που μετέτρεψε το 51-40 στο 71-40 στα τέλη του πρώτου μέρους, με τον Τρέι Γιανγκ να κάνει κάκιστη εμφάνιση (15 πόντοι, 5/8 δίποντα, 1/8 τρίποντα, 2/3 βολές, 3 ασίστ, 9 λάθη σε 28:15) δύο βράδια μετά από τους 48 που πέτυχε στον πρώτο τελικό της νεαρής καριέρας του, να βλέπει την drop coverage άμυνα των Μπακς να του δίνει χώρους, αλλά να του κλείνει την πάσα και το μακρινό σουτ. Ουδείς ξεχώρισε από τα Γεράκια, ο Καπέλα είχε δύο πόντους, ο πάγκος δεν βοήθησε και παρά το γεγονός ότι σε μια σειρά best-of-seven πολλά μπορούν να συμβούν, η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μεγάλη. Αξιοσημείωτη η επιστροφή του περιφερειακού Καμ Ρέντις που δεν είχε πατήσει παρκέ από τα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου.
Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στην Ατλάντα για το Game 3 (ξημερώματα Δευτέρας στις 03:30) και το Game 4 (ξημερώματα Τετάρτης στις 03:30), πριν επιστρέψει στο Μιλγουόκι για το Game 5 (ξημερώματα Παρασκευής στις 03:30).
Ο αγώνας
Με τον Μπογκντάνοβιτς να κάνει δύο γρήγορα φάουλ, τον Λόπεζ να σκοράρει από την αριστερή γωνία και τον Μίντλετον από την κορυφή, οι Μπακς μπήκαν δυναμικά στο ματς (12-3 στο 5'), είδαν τους Χοκς με Γιανγκ και Χέρτερ να μαζεύουν πολύ γρήγορα τη διαφορά, όμως πήγαν ξανά στο +8 (20-12 στο 8') και γενικώς είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Ο Φορμπς έβαλε το δεύτερο σουτ που επιχείρησε για το 24-14, ο Γκαλινάρι έβαλε δύσκολα ερχόμενος από τον πάγκο στο Μιλγουόκι, όμως ο πάγκος βοήθησε κι ο Μίντλετον το ίδιο για το 34-28 της πρώτης περιόδου στην οποία οι γηπεδούχοι μετρούσαν 7/12 τρίποντα.
Το δεύτερο τρίποντο του Κόνατον έγραψε το 41-32 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, την ώρα που ο Γιανγκ βρισκόταν στον πάγκο μαζί με τον Καπέλα. Ο Αντετοκούνμπο έκανε πλάκα απέναντι σε μια άμυνα που δεν μπορούσε όχι να τον σταματήσει, αλλά ούτε καν να τον δυσκολέψει, ο Γιανγκ γύρισε οκτώ λεπτά πριν από το ημίχρονο για να δει τον Πόρτις να γράφει το 49-35, τον Λόπεζ να κάνει πόστερ καρφώματα, να κόβει σουτ, να βάζει τρίποντα από τις γωνίες και τον Χόλιντεϊ να εκτοξεύει τη διαφορά στους 22 (62-40) απέναντι σε μια ομάδα που δεν μπορούσε να κάνει ούτε τα πιο απλά. Το 71-40 στο 22' ήταν αποτέλεσμα της αποκρουστικής εικόνας των Χοκς, που έβλεπαν τον Τρέι Γιανγκ να έχει 1/7 τρίποντα και 8 λάθη (!) στο 77-45 της ανάπαυλας.
Ο Λόπεζ άνοιξε το β' μέρος με γκολ-φάουλ για το 80-45 και έφτασε τους 16 πόντους σε 16 λεπτά, οι Χοκς έδειξαν μια καλή αντίδραση, όμως ο Μίντλετον έβαλε τρίποντο για το 92-59 στο 30' κι ο Αντετοκούνμπο σκόραρε fadeaway αλά... Νοβίτσκι για το +35 (94-59) που έπεισε τους δύο προπονητές να σκεφτούν από τα μέσα της τρίτης περιόδου τους επόμενους αγώνες. Πράγματι, τόσο ο Μπουντενχόλζερ όσο κι ο ΜακΜίλαν άδειασαν τους πάγκους τους από το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να απολαμβάνει τη βραδιά όσο κανείς απ' όσους πάτησαν παρκέ και πήραν χρόνο συμμετοχής στο Game 2.
ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 34-28, 77-45, 103-63, 125-91
ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (Μπουντενχόλζερ): Τάκερ 1 (7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα), Γιάννης Αντετοκούνμπο 25 (11/15 δίποντα, 3/4 βολές, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα), Λόπεζ 16 (3/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 1/1 βολή, 3 κλεψίματα), Μίντλετον 15 (2/7 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Χόλιντεϊ 22 (6/10 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 1/3 βολές, 2 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Κόνατον 9 (3/3 τρίποντα), Φορμπς 8 (2), Πόρτις 8 (1), Θανάσης Αντετοκούνμπο 2, Τιγκ 7 (3/4 δίποντα), Νουόρα 3, Μπράιαντ 2, Ντιακίτε 5 (1), Μέριλ 2, Τζάκσον
ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ (ΜακΜίλαν): Χέρτερ 8 (2), Κόλινς 11 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Καπέλα 2 (8 ριμπάουντ), Μπογκντάνοβιτς 8 (2), Γιανγκ 15 (5/8 δίποντα ,1/8 τρίποντα, 2/3 βολές, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 9 λάθη), Χιλ 1, Γουίλιαμς 5 (1), Γκαλινάρι 12 (1), Οκόνγκου 4, Ρέντις 11 (1), Νάιτ, Νταν 6, Σνελ 2, Μέις 2, Φερνάντο 4
Τα ομαδικά στατιστικά των Μπακς: 35/55 δίποντα, 15/41 τρίποντα, 10/16 βολές, 58 ριμπάουντ, 29 ασίστ, 14 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 15 λάθη
Τα ομαδικά στατιστικά των Χοκς: 25/46 δίποντα, 9/36 τρίποντα, 14/17 βολές, 45 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 8 κλεψίματα, 4 μπλοκ, 19 λάθη

Brooke-lopez , Jackson-atlas , John-antetokounmpo , Chris-middleton , Thanasis-antetokounmpo , Remarkable , Bucks-hawks , Three-yang , Stalemate-bobby , Milwaukee-baks , ப்ரூக்-லோபஸ் , கிறிஸ்-மிடில்டன்