Live Breaking News & Updates on Midnight chernobyl

Stay updated with breaking news from Midnight chernobyl. Get real-time updates on events, politics, business, and more. Visit us for reliable news and exclusive interviews.

Klima u senci Černobilja


Novi, veći i brojniji nuklearni reaktori su jedan od mogućih odgovora na najsloženije pitanje našeg doba: kako zaustaviti klimatske promene, a zadržati savremeni način života? Njihovo širenje, međutim, može biti i zamena jednog rizika drugim.
„Napokon su počeli da se naziru obrisi Jedinice četiri Nuklearne elektrane Černobilj – ćutke su zurili u nju. Krov dvadesetospratnice je zjapio, njeni gornji nivoi su pocrneli i pretvoreni u gomilu šuta. Mogli su da vide razbijene ploče armiranog betona, prevrnute grafitne blokove i, tu i tamo, svetlucava metalna kućišta gorivih sklopova iz jezgra reaktora”, piše Adam Higinbotam u kultnoj, nedavno i na srpski prevedenoj knjizi „Ponoć u Černobilju”, opisujući prvi konakt jedinice za izviđanje koja je iz oklopnih vozila merila nivo radioaktivnosti nakon nesreće 26. aprila 1986. godine.

China , Serbia , Japan , Russia , France , Ukraine , Serbian , French , Japanese , Chinese , Soviet

Kontroverze: Uska vrata


 
Retke su knjige posvećene skorašnjoj istoriji koje imaju obuhvat i dubinu klasika poput Tukidida ili Tacita – i jedna od njih upravo se pojavila u karakteristično kvalitetnom izdanju
Heliksa.
Ponoć u Černobilju je detaljna i živopisna freska jednog od najznačajnijih, a dobrim delom još uvek nedovoljno shvaćenog, događaja 20. veka, havarije nuklearne elektrane u Černobilju (tadašnji Sovjetski Savez, danas Ukrajina) 26. aprila 1986.
 
POTEMKINOVA SELA: Iako je od samog događaja prošlo više od 35 godina, njegove nedovoljno shvaćene posledice su i dalje sa nama, počev od
repa raspodele obolevanja i smrtnosti od malignih oboljenja, pa do iracionalne radiofobije i masovne histerije u pogledu mirnodopskog korišćenja nuklearne energije, što je izuzetno štetan, antiekološki i klimatski neodgovoran stav. Knjiga britanskog istraživačkog novinara Adama Higinbotama koja se originalno pojavila 2019, nakon njegovog višegodišnjeg boravka i rada u Ukrajini, Belorusiji i Rusiji, predstavlja masivni kompendijum informacija o ovom događaju, njegovim uzrocima i posledicama, te dosad bez konkurencije najpotpuniji izvor za sve na ovu temu. Sa obimnim akademskim aparatom, više od stotinu strana fusnota, primarnih i sekundarnih bibliografskih jedinica, za očekivati je da će

Serbia , Russia , United-kingdom , Ukraine , Belarus , Serbian , Russian , Soviet , Energy-sun , Chernobyl-writes , Midnight-chernobyl

POTRESNO SVEDOČANSTVO: "Ponoć u Černobilju" govori o najvećoj svetskoj nuklearnoj katastrofi

POTRESNO SVEDOČANSTVO: "Ponoć u Černobilju" govori o najvećoj svetskoj nuklearnoj katastrofi
novosti.rs - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from novosti.rs Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Russia , Soviet , Midnight-chernobyl , Smashing-testimony , ரஷ்யா , சோவியத் ,

Portret jedne od najvećih katastrofa 20. veka

Međunarodni bestseler Ponoć u Čedrnobilju Adama Higinbotama objavila je nedavni IK Heliks u prevodu Ane Ješić. Knjiga je prevedena na više od dvadeset jezika, a autor je za ovo delo dobi niz nagrada.

Russia , Soviet , Midnight-adam , Midnight-chernobyl , Learn-more , ரஷ்யா , சோவியத் , அறிய-மேலும் ,

FESTIVAL "KNJIGA NA TRGU": Prolećno izdanje sajma okuplja desetine izdavača tokom ovog vikenda

FESTIVAL "KNJIGA NA TRGU": Prolećno izdanje sajma okuplja desetine izdavača tokom ovog vikenda
novosti.rs - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from novosti.rs Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Germany , Mexico , Serbia , Norway , Milan , Lombardia , Italy , Kotor , Kaluzhskaya-oblast , Russia , Kosti